Slovensko: Egy év alatt se csökkentette az élelmiszerárakat a kormány

Slovensko: Egy év alatt se csökkentette az élelmiszerárakat a kormány Kulcsár Péter2024. 10. 09., sze – 14:40

Egy év alatt se csökkentette az élelmiszerárakat a kormánykoalíció. Ugyanannál az üzletláncnál egy ugyanakkora bevásárlás 48%-kal drágább Szlovákiában, mint Lengyelországban – jelentették ki Modorban (Modra) tartott sajtótájékoztatójukon a Slovensko mozgalom képviselői, Július Jakab, Michal Šipoš és Rastislav Krátky.

Hírdetés

„Ötödször vásároltuk meg ugyanazokat az élelmiszereket, ugyanannál az üzletláncnál Szlovákiában és Lengyelországban, ugyanazon a napon. Pontosan ugyanazokért az árukért Szlovákiában 76 eurót fizettünk, Lengyelországban 51-et. Egyáltalán nem tett semmit a kormány ezen a téren” – jelentette ki Jakab.

A cinizmus tetőfokának és a valóságtól való elrugaszkodásnak nevezte azt az elemzést, amit az élelmiszerárak alakulásáról fogadott el múlt héten a kormány. „Az anyag szerint Szlovákiában 20%-kal olcsóbb a hús, mint Lengyelországban. Mi 31%-kal drágábban vettünk itt csirkecombot, mint Lengyelországban. A darált disznóhús itt 57%-kal drágább” – folytatta Jakab.  

Krátky a parlamentbe beterjesztett törvényjavaslatukra hívta fel a figyelmet. „Azt javasoltuk, hogy egy üzletlánc, amely Szlovákiában és bármelyik szomszédos országban is forgalmazza ugyanazt a terméket, ne adhassa nálunk drágábban, mint a legmagasabb külföldi ár” – zárta Krátky.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »