Az SNS szerint Dolinková köteles meghallgatni az egészségügyi dolgozók takarékoskodásra vonatkozó javaslatait

Az SNS felszólította a távozó Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi minisztert, hogy azonnal tárgyaljon az Orvosszakszervezetek Szövetségével (LOZ) és a többi egészségügyi szervezettel – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Škopcová, az SNS elnöki irodájának igazgatója.

„Felfoghatatlan, hogy Zuzana Dolinková egész évben nem találkozott a szakszervezetekkel, és az államfőnek kellett őket fogadnia tegnap” – jelentette ki Škopcová. Hozzátette, Dolinková egyelőre hivatalban marad, ezért köteles meghallgatni az egészségügyi dolgozók takarékoskodásra vonatkozó javaslatait.

A párt szerint az ágazat felesleges összegeket költ el a gyógyszervásárlásnál és a CT-berendezések üzembe helyezésénél. Az SNS szerint a miniszter egy év alatt semmilyen megoldási javaslatot nem terjesztett elő.

„Zuzana Dolinková elvesztegetett egy évet. Tartósan ignorálja az ágazati szervezeteket, és teljes mértékben őt, valamint az őt jelölőket terheli a felelősség azért, amilyen állapotban van az egészségügy” – közölte a párt.

Hírdetés

Škopcová hozzátette, tudomásul veszik Peter Pellegrini kijelentését, hogy „visszaküldi a konszolidációs csomagot” a parlamentbe, de az államfőt fogja terhelni a felelősség, ha az országnak emiatt kára keletkezik a pénzügyi piacokon.

„Reméljük, hogy az államfő felhagy a Fico-kormány elleni támadásokkal, a protokollfeladataira fog összpontosítani, és nem Zuzana Dolinková helyettesítésével lesz elfoglalva” – tette hozzá Škopcová.

Az államfő kedden (október 8.) felszólította a kormányt, hogy tárgyaljon az egészségügyi dolgozókkal a konszolidációról, és ettől tette függővé, hogy aláírja-e a csomagot. Dolinková kedden benyújtotta a lemondását, de az államfő azt egyelőre nem fogadta el. Közölte, megvárja, amíg a kormányfő közli vele, ki lesz az új miniszterjelölt.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »