Sprintben győzött Budapesten (Pályakerékpározás)

Sprintben győzött Budapesten (Pályakerékpározás)

Közvetlenül a bolgár Plovdivban megtartott román bajnokság után a pályakerékpáros Grand Prix Budapest nevet viselő nemzetközi versenyen állt rajthoz Szabó Norbert, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC bringása, aki egy első és egy negyedik helyezést jegyzett a magyar fővárosban.

A bolgár Plovdivban szerzett újabb három román bajnoki cím után a Sepsi-SIC bringása, Szabó Norbert a pályakerékpáros Grand Prix Budapesten is letette a névjegyét, hiszen szombaton remek teljesítménnyel diadalmaskodott sprintben, míg vasárnap a negyedik helyen végzett keirinben. A Kőbányai BringArénában másodszor megrendezett nemzetközi viadal egyben a mezőnyszámok magyar országos bajnokságául is szolgált.

Hírdetés

„Bulgáriából egyből Budapestre mentem, ahol egy CL 2-es viadalon vettem részt. A második idővel jutottam be a sprint döntőjébe, ahol sikerült legyőznöm az aktuális magyar bajnokot, a legjobb teljesítménnyel döntős Lovassy Patrik Rómeót. A viadal második napján keirinben versenyeztem, ahol a fináléban kissé beragadtam az elején, és végül negyedik lettem. Örülök, hogy az országos bajnokság után Budapesten is nyerni tudtam kedvenc számomban, és bizakodóan várom a Balkán-bajnokságot” – nyilatkozta a sepsiszentgyörgyi sportoló.

Eredmények: * sprint: 1. Szabó Norbert (romániai, Sepsi-SIC), 2. Lovassy Patrik Rómeó (magyar, FTC), 3. Jan Pořízek (cseh, Dukla Brno) * keirin: 1. Lovassy Patrik Rómeó, 2. Jan Pořízek, 3. Csengői Bálint (magyar, Kőbányai BringAréna), 4. Szabó Norbert. (tibo)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »