Profi marihuánaültetvényt számoltak fel a budapesti nyomozók

Profi marihuánaültetvényt számoltak fel a budapesti nyomozók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószerbűnözés Elleni Osztály információi alapján feltételezett drogtermesztőn ütöttek rajta 2024. október 1-jén, reggel – a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együtt – egy Budapest XV. kerületi telephelyen.

Hírdetés

A rendőrök a helyszínen elfogták el a 33 éves M. Dánielt, aki a büntetőeljárás adatai szerint a teljesen automatizált ültetvényt kiépítette és üzemeltette.

A 215 négyzetméteres, bérelt raktárhelyiségnek gyanúsan magas volt a víz- és áramfogyasztása, nem is csoda: mintegy 400 tő kannabiszt neveltek benne. Az utolsó szüret már a rendőrökre maradt, akik az illegális növényeket a már korábban bezacskózott 3 kilogramm marihuánával együtt lefoglalták. Az előzetes szakértői becslés szerint a kábítószer feketepiaci értéke 25 millió és  40 millió forint között lehet.

A gyanúsított ingatlanjain a BRFK kábítószerellenes nyomozói más eszközök mellett lefoglaltak csaknem húszmillió forintot, kannabiszmagokat, a termesztésről szóló szakirodalmat és egy autót is.

Ugyanezen a napon fogták el a 33 éves B. Márkot is, aki a gyanú szerint az ültetvény gondozásában, a gépek üzemeltetésében segítette bűntársát. Nála néhány gramm kábítószert és mintegy félmillió forintot találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki mindkét férfit, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »