Színházi évad hat előadással Kovásznán

Színházi évad hat előadással Kovásznán

A kovásznai Városi Művelődési Ház idén is meghirdeti a 2022 óta bevezetett, vendégelőadásokra szóló színházbérleteket. A színházkedvelő közönség a 2024–2025-ös évadban hat előadást tekinthet meg a bérletek birtokában – tájékoztatott az intézmény.

Míg 2022 tavaszán, a világjárvány enyhülésével 40 felnőtt és 10 diákbérletet sikerült értékesítenie a fürdőváros művelődési házának, a 2023–2024-es évadban már 120 bérletes nézőjük volt, idén pedig 200 bérlet értékesítését tűzték ki célul. Mint írták, a bérletvásárlás előnye, hogy a színházszerető közönség egyszerre tudja több előadásra a helyét lefoglalni, illetve árkedvezményt is biztosít a tulajdonosának. „Eddig is ismertük, számontartottuk rendszeresen visszajáró nézőinket, viszont úgy érezzük, hogy ez egy jelentős lépés a művészetpártoló kovásznaiak egy közösségbe kovácsolásához, az anyagi kedvezményen túl kifejezi a színház újjáélesztésének a szándékát, hogy az utóbbi évek megszorításai után fontosnak, sőt, nélkülözhetetlennek gondoljuk a színház és a művészetek jelenlétét a város életében” – fogalmaztak felhívásukban a szervezők. Felhívást intéztek ugyanakkor a helyi vállalkozók felé, hogy amennyiben fontosnak tartják a kulturális programokat, mecénásbérlet megváltásával támogassák a színházi előadások megvalósulását, így járulva hozzá az előadások nem kis költségeihez.

Hírdetés

A színházkedvelő közönséget az új évadban a következő előadásokra várják Kovásznán: október 16-án az Udvartér Teátrum előadása, a Szerelem (Barta Lajos nyomán) tekinthető meg, a darab rendezője Dálnoky Csilla. Novemberben a Csíki Játékszín vendégszerepel a fürdővárosban Háy János A halottember című produkciójával (rendező Kányádi Szilárd), míg januárban szintén a kézdivásárhelyi társulat, az Udvartér Teátrum újabb előadása, a Kolcsár József rendezte Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című vígjáték lesz látható a művelődési házban. A Kaszás Attila Színház és a Spectrum Színház közös produkcióját, Móricz Zsigmond Boszorkány című darabját (rendező: Török Viola) februárban tűzik műsorra, márciusban pedig ismét a Csíki Játékszín vendégszerepel a városban Deák Katalin – Biró Réka – Bartalis Gabriella Ásókapa című kortárs drámájával. A kovásznai színházi évad áprilisban zárul a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának előadásával: a Liselotte és a május című tragikomédia rendezője Harsányi Zsolt.  

A hat előadásra szóló felnőtt bérlet ára 150 lej, illetve 100 lej nyugdíjasoknak és diákoknak. Vállalkozók 250 lejes mecénásbérletet vásárolhatnak (számlával vagy szponzoráció  formájában), ezzel támogathatják a színházbérletrendszer működését. Az előadásokra a szabadjegyek ára egységesen 30 lej. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »