Aranybogrács a zabolai Csipkésben

Aranybogrács a zabolai Csipkésben

A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola zabolai Csipkés tábora adott otthont idén is az Aranybogrács gasztronómiai vetélkedőnek, melyet hétvégi minitábor keretében rendeztek meg nyolc Kovászna és Hargita megyei szak­iskolai csapat részvételével.

A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból Kovács Bianka, Csoma Linda és Tusa Bernadett diákok töltöttek egy tartalmas és tanulságos hétvégét a Csipkés hangulatos környezetében megtartott vetélkedőn Baricz Kinga és Antal Ákos tanárok, illetve Ferencz Botond oktatómester irányításával.

Hírdetés

Ferencz Botond elmondása szerint a negyedik alkalommal megrendezett, főzőcskével egybekötött Aranybogrács minitábor nagyon kreatív, mindenki igényeit kielégítő tapasztalatcsere volt. Mint mondta, fontosnak tartják a szaktanárok és gyakorlati oktatók szakmai fejlődésében és a tanulásban való részvételt, az újabb kapcsolatok kialakítását és a meglévők építését, hiszen évről évre tapasztalják, hogy növekszik az oktatók igénye a szervezett fórumokra, a találkozási alkalmakra.

Az idei Aranybogrács minitábor gasztronómiai vetélkedőjén a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum és Apor Péter Szaklíceum, a sepsiszentgyörgyi Berde Áron Szakképző Líceum, a csíkszeredai Joannes Kájoni Szakközépiskola, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum, a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskola, a gyergyószentmiklósi Batthyányi Ignác Szakközépiskola és a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola csapatai vettek részt.

A vetélkedő különlegessége abban rejlett, hogy a hagyományos versenyhelyezések helyett inkább a diákok és pedagógusok kreativitására, találékonyságára és csapatmunkájára helyezték a hangsúlyt. Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők együttműködésben és ötletgazdagsággal mutathassák meg képességeiket, ezzel is egyedi, élményalapú megmérettetést kínálva. Ferencz Botond szerint a legfőbb érték a csapatban végzett közös alkotómunka volt, amelyet a minőségi, együtt töltött, tartalmas idő élménye tett igazán különlegessé. Ezzel is arra ösztönözték a résztvevőket, hogy ne csak a versenyeredményekre, hanem a közösségi élményekre és a személyes fejlődésre helyezzék a hangsúlyt.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »