Három évtized kegyelmeiért adott hálát az egri cursillós közösség

Három évtized kegyelmeiért adott hálát az egri cursillós közösség

A Magyar Cursillo Mozgalom Nemzeti Titkársága az Egri Főegyházmegye cursillós titkárságát kérte fel a 2024. évi országos ultreya megrendezésére. Az egri közösség október 5-én ünnepelte létrejöttének 30. évfordulóját az egri bazilikában: 1994-ben tartották az első egri cursillót.

A PáterRock együttes zenés dicsősítésével kezdődött a program október 5-én az egri bazilikában. Az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba érsek mutatta be, a programon részt vett Székely János püspök, a Magyar Cursillo Mozgalom lelkipásztora. Gulyás Zsolt egyházmegyei cursillós lelkipásztor köszöntötte a jelenlévőket, s buzdított hálaadásra az elmúlt évtizedek kegyelmeiért.

Ternyák Csaba szentbeszédében rámutatott: Isten házanépe vagyunk, s hűségben kell élnünk Isten és Jézus Krisztus Egyháza iránt.

Ahogy Eger városa a hazaszeretetről, úgy az egri bazilika a pápa iránti hűségéről híres – ezt mutatja a székesegyház egyik freskója, ahol az egri bazilika és a Szent Péter-bazilika látható, az egri hívek Rómába tartó körmenetével. 

Hírdetés

A főpásztor Ferenc pápa október 2-án elhangzott szavait idézve az Egyház szerepéről, hivatásáról és feladatairól elmélkedett. Mint fogalmazott: az Egyház küldetése, hogy megmutassa a keresztényeknek a személyes kiteljesedés igazi dinamizmusát.

A szentmisét követően a program tanúságtételekkel, dicsőítéssel, közös énekléssel zárult.

Forrás: Egri Főegyházmegye/Bérczessy András

Fotó: Federics Róbert/Szent István Televízió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »