Előrejelzés: Viharos, változékony idő áll előttünk

Előrejelzés: Viharos, változékony idő áll előttünk

Az idei ősz tele van szélsőséggel. A szeptembert 30 fok feletti nappali csúcsokkal nyitottuk, aztán jött egy nagy fordulat, durva lehűléssel és árvizeket okozó csapadékkal. Szeptember utolsó hete aztán már kiegyensúlyozottabb volt. Az októberi időjárás egyelőre nem mutatott semmi kirívót, ám ez hamar megváltozhat.

Az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger vizének magas hőmérséklete miatt az idei ősz viharos, csapadékos és rendkívül változékony időjárást tartogat számunka. A jövő hét közepén érkezik Európába a Kirk hurrikán, ami szélviharokat idéz majd elő, főleg Németországban, de hatását Szlovákia területén is érezni lehet – a hegyekben 100, az alföldeken 80 km/órás széllökések várhatók a hét második felében.

Hírdetés

Egyelőre nem úgy néz ki, hogy októberben lesz vénasszonyok nyara. A jelenséget ugyanis a szokatlan meleg és a száraz idő jellemzi – egyikre sincs most különösebb kilátás. A jövő hét első felében 18-23 fokos csúcsok várhatók.

Szerdán hidegfront érkezik, és a Kirk hurrikán miatt megérkezik a szél is. Október 13-án az előrejelzések szerint kiszámíthatóbb és melegebb időnk lesz, de csak pár nap erejéig, október 18-tól megint csapadék jön, méghozzá erőteljesebb lehűléssel.

Körkép.sk, imeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »