Fico: Hajlandó lettem volna bizalmi szavazáshoz kötni a konszolidációs csomag elfogadását

Fico: Hajlandó lettem volna bizalmi szavazáshoz kötni a konszolidációs csomag elfogadását

A kormánykoalíció képviselői csütörtökön megszavazták a konszolidációs csomagot, ami jövőre komoly érvágás lesz mindenki számára. Robert Fico (Smer) kormányfő a közrádió Szombati párbeszéd című műsorában kijelentette, hogy ő a kormánnyal szembeni bizalmi szavazással is hajlandó lett volna összekötni a konszolidációs csomagról szóló szavazást.

Ez magyarul annyit tesz, hogy hajlandó lett volna elmenni a falig, és kockáztatni a kormányzást annak érdekében, hogy a csomag átmenjen. Egyúttal ez arra is utal, hogy a koalíciós partnerek nem voltak túlságosan elragadtatva a konszolidáció részleteiről (nyilván minden minisztérium szeretné, ha a saját forrásai minél nagyobbak legyenek – a szerk.).

„Terítéken volt az is, hogy a konszolidációs csomagról a kormánnyal szembeni bizalmi szavazással együtt döntsünk. Erre abban az esetben került volna sor, ha nem lett volna meg a megfelelő számú támogató szavazat a képviselők körében”

Hírdetés

mondta Fico.

Annyi biztos, hogy a stratégia bevált: a csomagot 79 képviselő szavazta meg – ennyi mandátummal rendelkezik a kormánykoalíció.

körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »