Ellenzéki demonstráció a közmédia épületénél

Ellenzéki demonstráció a közmédia épületénél

Szombaton 15 órára a közmédia épülete elé a Tisza Párt szervezett tüntetést. Elnöke, Magyar Péter a közszolgálati csatornán élőben szeretné felolvasni a 16 pontos követelését.

Az Index helyszíni tudósítója 15 órakor arról számolt be, hogy a tüntetés hivatalos kezdetére megtelt a közmédia székháza előtti terület. A Kunigunda útja felé vezető utcákon többen magyar zászlókat árulnak. A demonstrálók egy óriáskivetítőn nézhetik az M1 Magyar Péterről szóló híreit.

A felszólalók sorát Nagy Ervin nyitotta, aki többek között arról beszélt, hogy a tiszások mindig középen állnak és vigyáznak egymásra, ő pedig tiltólistássá vált a saját hazájában, „de azért tiltólistára egy egész nemzetet nem lehet tenni”. Arról is beszélt, hogy amikor készül egy ilyen esemény, aminek ő is a motorja, megpróbál elérni olyan művészeket, akiket elég bátornak gondol. Március 15. után azt gondolta, válogatnia kell majd a jelentkezők között, azonban alábecsülte a félelem erejét.

A színészt Tóth Imre „Bruti”, stand up humorista követte a színpadon.

Hírdetés

(Cikkünk frissül.)

Reagált a köztévé

A Tisza Párt elnöke korábban jelezte, bízik abban, hogy az MTVA vezérigazgatója vagy helyettese feltűnik, és a színpadra fellépve megmagyarázza, „mi folyik a Kunigunda út 64. szám alatt”. Szombat délelőtt felszólította Papp Dánielt, a közmédia vezérigazgatóját, hogy a közszolgálati média közvetítse élőben a tüntetést, és este adjon élő megszólalási lehetőséget Magyar Péternek.

„A hírműsorainkban természetesen beszámolunk a rendezvényről és továbbra is hívjuk műsorainkba az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is” – reagált köztelevízió déli híradójában azokra a kifogásokra válaszolva, amely szerint nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak, köztük a Magyar Péter által vezetett Tisza Pártnak a szereplésre, hangsúlyozva: szeptember 12. óta hat élő adásba hívták meg a politikust, illetve pártja képviselőjét, ebből egyet fogadott el.

A híradóban ismertették, Magyar Péter 16 pontos követelését tartalmazza a nyílt levél, amely szerinte a közmédia valódi közszolgálati médiává alakításáról szól. Egyebek mellett szerepel benne a vezérigazgató, továbbá a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH)vezetőinek lemondása, de visszaállítaná a közmédia feletti politikai felügyeletet is és követeli a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítását. Magyar Péter beleavatkozna a műsorstruktúrába is, amikor követeli a késő esti kínai és orosz híradók valamint az Egyperces híradók megszüntetését, ám a német és az angol nyelvű híradókról nem ír – hangzott el.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »