Kolíková fegyelmi eljárást kezdeményez Huliak ellen

Kolíková fegyelmi eljárást kezdeményez Huliak ellen Mészáros Richárd2024. 09. 30., h – 13:22

Mária Kolíková (SaS) parlamenti képviselő visszautasítja, hogy Rudolf Huliak (SNS) összefüggésbe hozza őt Milan Lučanský volt rendőrfőkapitány halálával. Fegyelmi eljárást kezdeményez a parlament mandátumvizsgáló és mentelmi bizottságában és politikai felelősségre vonást követel.

Hírdetés

„Fegyelmi eljárást kezdeményezek a parlament mandátumvizsgáló és mentelmi bizottságában Rudolf Huliak ellen, és javaslat elfogadását, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. Világosan ki kell jelölni a határokat, és ezt elsősorban a parlamentnek kell megtennie, mert csak így lehetséges tisztességes politikai küzdelem” – jelentette ki.

Visszautasítja, hogy Huliak összefüggésbe hozza őt Lučanský halálával. „Lezárult a vizsgálat Lučanský tábornok tragikus halálával kapcsolatban, és bebizonyította, hogy nem mások idézték elő a halálát” – szögezte le. Huliak kijelentését durva hazugságnak nevezte, amellyel képviselői esküjét is megsértette. Hozzátette, hogy Huliaknak Lucia Plaváková(PS) képviselőre tett kijelentései miatt is vállalnia kell a felelősséget.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »