Letartóztatásban a családját zaklató, kisgyermekei megölésével fenyegetőző barom

Letartóztatásban a családját zaklató, kisgyermekei megölésével fenyegetőző barom

A Bonyhádi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki zaklatta és fenyegette a családját.

Hírdetés

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított erősen italozó életmódot folytat. Felesége több hónapon át tartó veszekedéseket követően idén július 1-jén – a 10 és a 4 éves kisgyermekeikkel – elköltözött a közös ingatlanból a szüleihez. Azóta azonban férje folyamatosan zaklatja őt személyesen és telefonos üzenetekben is.

Július végén azzal fenyegette meg a nőt, hogy megöli, agyonvereti. A férfi augusztusban többször olyan kijelentéseket tett a sértettnek, hogy elveszi tőle a gyerekeket és „a Dunába megy velük”, mert ha nem lehetnek az övé, akkor a sértetté se, illetve hogy „leszúrkálja” a családját. Emellett a gyanúsított a közös házba sem engedte be a feleségét, amikor néhány holmit szeretett volna elvinni.

Augusztus végén a sértett a bíróságon kezdeményezte a házasság felbontását, illetve kérelmet nyújtott be úgynevezett megelőző távoltartás elrendelése iránt, amelyet a Bonyhádi Járásbíróság elrendelt a férfival szemben 30 napra.

Időközben a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a férfit személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, valamint akadályozással elkövetett magánlaksértés vétsége miatt. A gyanúsított azonban ezt követően sem hagyott fel a fenyegetőzésekkel. Szeptember közepén az édesanyja jelenlétében többször kijelentette, hogy ha lejár a távoltartás, akkor autóval a gyerekekkel együtt belehajt a Dunába.

A férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványt tett a letartóztatására, mivel álláspontja szerint annak mind az általános, mind a különös törvényi feltételei fennállnak, mégpedig elsődlegesen a bűnismétlés veszélye, illetve a tanúk megfélemlítésével a bizonyítás megnehezítésének a veszélye.

A járásbíróság nyomozási bírája a járási ügyészség indítványának mindenben helyt adott, és egy hónapra elrendelte az elkövető letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »