Kelta kalligráfia és csontfaragás

Hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt az Aquincumi Múzeumban szervezett Barbár Napokon, ahol a mesterségek bemutatói között kelta kalligráfiát, csontfaragást, növényi festést, kerámiakészítést vagy szövést is lehet majd tanulni.

Október 5-én és 6-án az Aquincumba látogató magyar és külföldi hagyományőrző csapatok közreműködésével az érdeklődők megtapasztalhatják, hogyan éltek, öltözködtek és harcoltak a kelta törzsek, sőt idén egy, a római hadseregben szolgáló, de barbár hátterű katonákból álló segédcsapat képviselői is felállítják táborukat a rendezvényen – közölte a múzeum az MTI-vel.

Hírdetés

Az érdeklődők ismeretterjesztő régészelőadások, tárlatvezetések és a múzeum raktárában tett látogatások révén megtudhatják, mit mesélnek a régészeti leletek és a történelmi források a barbár törzsek társadalmáról, szokásairól, viseletéről, az őskori épületekről, valamint az ókori Aquincumot a barbár támadástól védő római katonaságról.

A rendezvényen számos mesterség is bemutatkozik a csontfaragástól a növényi festésig, de lehet majd barbár fonatot készíteni, interaktív csatában részt venni. Kelta harci képzést szerveznek gyerekeknek, lesz vadászmadár-bemutató, látványkonyha, viseletbemutató, árusok utcája és számos egyéb program is.

A belépés III. kerületi állandó lakcímmel rendelkezők számára ingyenes.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »