Komáromi FC-Rózsahegy előtt – Radványi: Továbbra is a bentmaradás az elsődleges célunk

Még a szlovák sportsajtó szerint is szimpatikusan kezdte az idényt a Komáromi FC, amely hat forduló után 9 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán, miközben egyelőre egy- ill. kétfordulós hátrányban van a többi csapathoz képest.

A KFC hat mérkőzésen 8 gólt lőtt és tizenkettőt kapott, de utolsó két bajnokiján először Besztercebányát majd Trencsént is le tudta győzni, ráadásul jó, a második ligában megszokott játékával.

Dominik Žák leigazolásával jól működővé vált a KFC középpályája, amit Radványi Miklós is kiemelt a legutóbbi mérkőzés utáni értékelésében:

nyilatkozta a vezetőedző a Delta hetilapnak.

Vereség után javítanának a „rózsák”

A KFC-hez hasonlóan a rózsahegyiek is 9 pontot gyűjtöttek eddig hat forduló alatt, nyolc rúgott góljukra viszont csak 7 kapott jut, így egy hellyel megelőzik a lilákat a Niké Liga tabelláján. A liptói gárda legutóbb vasárnap lépett pályára a Slovan ellen Pozsonyban, ahol 2:1-es vereséget szenvedtek.

Mind a két csapat számára meghatározó lehet a mai találkozó: ha Rózsahegy győz, akkor közelebb kerül a dobogóhoz, azonban ha sikerül a komáromiaknak otthon tartani a három pontot, akkor elméletileg a felsőházi rájátszásért való harcban is komoly ellenféllé válnának, akivel számolni kell.

„Az utolsó két mérkőzésünk jól jött ki, úgyhogy elégedettek vagyunk. Magas szinten játszottuk le őket, megérdemelten győztünk. Nagyon jó most ránéznünk a tabellára, de elsődleges célunk továbbra is a bentmaradás. Meglátjuk, hogy hol leszünk az alapszakasz végén. A jelenlegi állás boldoggá tesz bennünket, de tudjuk, hogy milyen pozícióban vagyunk a Niké Ligában”

nyilatkozta a mai, Rózsahegy elleni mérkőzés előtt Radványi Miklós a szlovák Sport napilapnak. A találkozóval kapcsolatban elmondta, hogy nehéz mérkőzésre számít.

Hírdetés

„Rózsahegy  majdnem továbbjutott a Konferencia Ligában, kiegyensúlyozott, jólszervezett, 3-4-3-as felállású csapata van, amely erős a támadásban és jól tudja megjásztani a veszélyes rögzített helyzeteket. A Téglamezőn is megmutatták a minőségüket a liptóiak. Várjuk a mérkőzést, érezni a játékosaimon is.”

mondta Radványi, aki azt is elárulta, hogy mi lehet egy esetleges komáromi siker titka kedden:

„Ha kompaktak leszünk, szervezettek, lezárjuk a veszélyes területeket és minőségi gyors ellentámadásokat tudunk mutatni, okozhatunk meglepetést”

zárta értékelését a Sportnak a komáromiak szakvezetője, aki a Deltának arra is rámutatott, hogy a liptóiak vasárnapi pozsonyi mérkőzése akár némi előnyt is jelenthet majd a lilák számára.

„Vasárnap este a Rózsahegy biztosan jól elfáradt a Slovan ellen, késő éjszaka érkezhettek haza, így a regenerációjuk is kissé elcsúszhatott. Bízok benne, hogy ez a körülmény is tud majd nekünk valamilyen szinten segíteni. Annyit ígérhetek, hogy mi mentálisan és fizikaliag is rendben leszünk a következő csatára”

nyilatkozta Radványi.

Smetana: A KFC gyűjteni fogja a pontokat

Nem becsüli le az újoncot a rózsahegyiek vezetőedzője, Ondrej Smetana, aki aki szerint a KFC jó futballt mutatott be a szezon eddigi mérkőzésein.

„Komárom jól kezdte az idényt, megérdemelten van a tabella első felében. Minőségi játékosai vannak, akik nem csak ellenünk lesznek kellemetlenek. Összességében az újoncnak kiegyensúlyozott csapata van, amely nehezen olvasható. A KFC gyűjteni fogja a pontokat. Számunkra fontos lesz az, hogy miként kezdjük a mérkőzést”

nyilatkozta a Sportnak a cseh szakvezető azzal, hogy a komáromiak az övékéhez hasonló fegyverekkel harcolhatnak majd ellenük, épp ezért igyekezniük kell majd, hogy ne veszítsenek labdát a középpályán, amiből a lilák gyors kontrát indíthatnának.

A Komáromi FC – MFK Rózsahegy találkozót kedden 18:00-tól játszák az aranyosmaróti ViOn Arénában. Játékvezetők: Očenáš, Ferenc, Halíček. A mérkőzést a Voyo internetes televíziós csatorna közvetíti élőben.

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »