Trump Zelenszkijt gúnyolja: Idejön, és folyton 60 milliárd dollárral távozik

Trump Zelenszkijt gúnyolja: Idejön, és folyton 60 milliárd dollárral távozik

A volt amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt szerint az ukrán elnök pénzért ment Amerikába. Trump ismét beszélt arról, hogy mit tenne az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, ha őt választanák az USA következő elnökének.

„Zelenszkij a történelem legnagyobb üzletkötője” – mondta Donald Trump egy pennsylvaniai republikánus nagygyűlésen hétfőn. A volt amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt arra reagált, hogy Volodomir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap az Egyesült Államokba érkezett, és azonnal a Pennsylvania államban lévő scrantoni fegyvergyárba látogatott, ahol az ukrán haderő által használt 155 milliméteres lőszereket is gyártják.

Trump azt mondta, hogy mindig, amikor Zelenszkij az USA-ba látogat, végül 60 milliárd dollárral távozik. Hozzátette, hogy az ukrán elnök szerinte azt akarja, hogy a demokraták nyerjék a 2024-es amerikai elnökválasztást, majd leszögezte, hogy ő a demokratákhoz képest másképpen rendezné az orosz-ukrán háborút.

Hírdetés

A republikánus jelölt megismételte, hogy megválasztása esetén az első dolga lesz felhívni Zelenszkijt és Putyin elnököt, és azt fogja nekik mondani, hogy ideje alkut kötni, mert ami történik, az őrültség.

Trump már többször is mondta, hogy tárgyalni fog az ukrajnai háború lezárásáról, noha terveit nem részletezte. Azzal viszont már már többször fenyegetőzött, hogy elnökként megálljt parancsolna az Egyesült Államok Ukrajnának nyújtott segélyezésének.

Trumpnak az ukrajnai háborúval kapcsolatos megjegyzései Kamala Harris figyelmét sem kerülték el, a két hete tartott elnökjelölti vitán azt mondta, ha Trump ülne az ovális irodában, akkor Vlagyimir Putyin „jelenleg Kijevben lenne”, szemét pedig Lengyelországra vetné.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »