Ukrán légierő: az orosz erők 81 drónnal és négy rakétával támadtak hétfő éjjel

Ukrán légierő: az orosz erők 81 drónnal és négy rakétával támadtak hétfő éjjel

Ukrán légierő: az orosz erők 81 drónnal és négy rakétával támadtak hétfő éjjel Mészáros Richárd2024. 09. 24., k – 13:54

Az orosz hadsereg 81 drónnal és négy rakétával támadta Ukrajnát hétfő éjjel – közölte kedden reggel az ukrán légierő.

A Telegramon közzétett tájékoztatás szerint 66 drónt sikerült lelőni, viszont 13 másik útját nem tudták nyomon követni.

A délkelet-ukrajnai Zaporizzsja városban az éjszakai orosz támadásokban egy ember meghalt, tizenhatan megsebesültek, köztük két gyerek – közölték a helyi mentőszolgálatok. 

A közép-ukrajnai Poltava megyében az energetikai infrastruktúra szenvedett károkat, húsz településen leállt az áramszolgáltatás a helyi hatóságok bejelentése szerint. Több lakóház is megrongálódott az orosz csapások következtében, de nem sebesült meg senki. 

Hírdetés

Ukrán médiajelentések szerint ez volt az első alkalom, hogy a várost úgynevezett siklóbombákkal vették célba. Az éjszakai támadásban 13 lakóépület, két óvoda és több autó rongálódott meg – erősítette meg az ukrán rendőrség. 

A város mintegy 60 kilométerre fekszik az orosz hadsereg által megszállt Zaporizzsjai atomerőműtől. 

Az orosz erők irányított légibombákkal támadták a Donyecki területen fekvő Kosztyantinyivka várost kedd reggel. Egy ember meghalt, ketten megsebesültek – közölte Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó a Telegramon. A támadásban két infrastrukturális létesítményben is károk keletkeztek – tette hozzá. 

A település mintegy 12 kilométerre van Csasziv Jar magaslaton fekvő várostól, ahol az ukrán erők megpróbálják feltartóztatni az oroszok nyugati előrenyomulását. 

Orosz sajtójelentések szerint az orosz csapatok megkezdték a kelet-ukrajnai Vuhledar város elfoglalását. Jurij Podoljak ukrán születésű, oroszpárti blogger arról írt kedden, hogy orosz alakulatok benyomultak Vuhledarba, és megkezdődött a város ostroma. Az orosz állami sajtó úgy fogalmazott, hogy a Donyeck megyei város harapófogóba került, és a település keleti részén már harcok folynak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »