Az MSZP lemondott társelnöke elárulta, mire költik az eladott pártszékház árát

Az MSZP lemondott társelnöke elárulta, mire költik az eladott pártszékház árát

Komjáthi Imre az ATV műsorában arról is beszélt, hogy elindulna-e újra az elnöki posztért.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, utolsó nagy értékű ingatlanjától, vagyis a Villányi úti pártházától is megvált a Magyar Szocialista Párt (MSZP) a tavasszal. A 6828 négyzetméteres telken található ingatlant – amelyben az Edutus Egyetem is működött – az a Recorde Alapkezelő Zrt. által kezelt RFR Ingatlanalap vásárolta meg, amely a Concorde Csoport tagjaként jött létre erre a projektre idén februárban.

Minap az ATV műsorában többek között arról kérdezték Komjáthi Imrét, az MSZP lemondott társelnökét, hogy mi lett a sorsa a pártszékházra kapott pénznek. „A Villányi úti MSZP-székház eladásának összege üzleti titok, azt egy alapítvány kezeli, amelynek feladata, hogy a pénzt a szociáldemokrácia terjesztésére költsük” – idézi szavait az Index.

Hírdetés

A rendszerváltás után az MSZMP jogutódjaként több száz ingatlannal rendelkezett az MSZP. A párt vagyona az évek alatt jelentősen lecsökkent. Legértékesebb épületei közé tartozott a Köztársaság téri, valamint a Jókai utcai központi épület is, amelyet szintén eladtak.

Ismeretes, a júniusi választási kudarc után Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is lemondott társelnöki tisztségéről szeptember 28-i dátummal. Az ATV beszámolója szerint az MSZP kongresszusa szeptember 28-án módosít alapszabályt, ennek része a társelnöki rendszer megszüntetése vagy megtartása. Komjáthi Imre azt mondta, ha egy vezetője lesz a pártnak – ahogy az most szerinte úgy tűnik, trend a politikában –, akkor elindul az elnöki posztért.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »