Egyetlen nap alatt 500 embert, köztük 35 gyermeket öltek meg a zsidó terroristák Libanonban

Egyetlen nap alatt 500 embert, köztük 35 gyermeket öltek meg a zsidó terroristák Libanonban

"A Hezbollah szélsőséges szervezet elleni intenzív izraeli légicsapásokban 492 ember halt meg hétfőn Libanonban, köztük 35 gyermek – közölték az ország hatóságai." Így kezdődik az MTI ma reggeli híre. A zsidók ölnek meg néhány óra alatt szőnyegbombázással közel 500 embert, köztük 35 gyermeket, mégsem ők a szélsőségesek, hanem kizárólag az ellenségeik. (Akik ráadásul mindig megkapják a terrorista jelzőt, amit Izrael soha, pedig egyik kutya, másik eb, továbbá az iszlamistát, míg az izraeliek sohasem judaisták vagy talmudisták, és persze sohasem szélsőségesek, csak mindig a másik fél, holott a zsidók öltek meg eddig közel 40 000 embert a Gázai övezetben, ebből közel 17 000 a gyerekek és 11 000 a nők száma, és ez csak egy augusztusi adat…) Ez történik, amikor egy állami hírügynökség egy másik állam szempontjai szerint szerkeszti – és hamisítja – a híreit.

Residents of southern Lebanon are filming the close arrivals of Israeli bombs.#Lebanon #Israelibombs very close pic.twitter.com/gGnueEMlSu

— Tesla Dogs (@TeslaDogs) September 23, 2024

Libanon a gázai háború mellékágában a két fél közötti közel egy éve tartó tűzpárbajok leghalálosabb napját élte át hétfőn. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár "nagyon komolyan aggódik" a civil áldozatok száma miatt az izraeli hadsereg által megtámadott Dél- és Kelet-Libanonban – közölte szóvivője hétfőn, egy olyan időszakban, amikor a nemzetközi közösség attól tart, hogy az Izrael és az Irán által támogatott, nagyhatalmú libanoni Hezbollah közötti eszkaláció irányíthatatlanná teheti a régiót.

This is in Lebanon.. Carried out by the same criminal who has been committing genocide in #Gaza for a year! pic.twitter.com/82TmEd8h2p

— Motasem A Dalloul (@AbujomaaGaza) September 23, 2024

New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlését tartják, Jean-Noël Barrot francia külügyminiszter hétfőn bejelentette, hogy Párizs "a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását kéri Libanon ügyében". Ezt megelőzően Egyiptom az ENSZ Biztonsági Tanácsának beavatkozását kérte, hogy vessen véget "a veszélyes izraeli eszkalációnak", és Jordániához hasonlóan figyelmeztetett egy "globális regionális háború" veszélyére.

Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell azt mondta: "a totális háború küszöbén állunk".

Southern Lebanon. pic.twitter.com/lPcj2LmEwD

— Hamdah Salhut (@hamdahsalhut) September 23, 2024

Hírdetés

Az emberi áldozatok száma óráról órára tovább emelkedett. "A légicsapások 492 ember, köztük 35 gyermek és 58 nő halálát okozták, és 1645 embert sebesítettek meg" – közölte a libanoni egészségügyi minisztérium vészhelyzeti műveleti központja hétfő este kiadott összesítésében.

Israel killed Yasmina in South Lebanon today.

She was only 7 years old. pic.twitter.com/CQleGTjmaJ

— sarah (@sahouraxo) September 23, 2024

Az izraeli hadsereg a nap folyamán megölt Hezbollah-tagok "nagy számáról" számolt be. Az "Északi nyilak" hadművelet összesen "mintegy 1600 terrorista célpontot" támadott meg Dél-Libanonban és a Bekaa-völgyben a nap folyamán – részletezte a hadsereg az éjszaka folyamán, hangsúlyozva, hogy "az elmúlt órákban" "több száz további Hezbollah-célpontot" ért találat.

Irak közölte, hogy az ENSZ Közgyűlésének alkalmával "sürgős találkozót" szeretne az arab országok között, hogy "megállítsák" Izraelt, amelyet Törökország azzal vádolt, hogy az egész régiót káoszba akarja taszítani.

Az iráni elnök, Maszúd Peszeskján szintén azzal vádolta meg Izraelt, hogy ki akarja szélesíteni a konfliktust.

Korábban írtuk: "Küszöbön áll a támadás" – több tízezer libanonit szólítottak fel menekülésre a zsidók, pánik tört ki az országban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »