Autóból ki, kerékpárra, rollerra fel – Fókuszban az autómentesség nemcsak a Csallóközben (képekkel)

Autóból ki, kerékpárra, rollerra fel – Fókuszban az autómentesség nemcsak a Csallóközben (képekkel)

A mobilitási hét rendezvénysorozatai keretében többek között Dunaszerdahelyen és Somorján is autómentes napot szerveztek.

Ezzel kapcsolatban szeptember 22-én sokszínű interaktív programokat hirdettek, melybe Nagyszombat Megye Önkormányzata is bekapcsolódott.

Dunaszerdahely Város Önkormányzata immár hagyományosan  ingyenes eseménysorozatot rendez az autómentesség jegyében. Idén is a település egyik legforgalmasabb utcájának szakaszát zárták le néhány órára, a városi hivataltól a művelődési központig, ahol meghirdetett programok zajlottak.

A bátrabbak rolleres versenyben is kipróbálhatták magukat, az érdeklődők ismeretterjesztő előadásokat is hallhattak.

A változatos foglalkozások során a gyermekek elsajátíthatták a biztonságos közlekedés szabályait a város különböző pontjain kialakított standoknál.

Hírdetés

A útszakasz lezárásával kapcsolatban ezúttal is különféle vélemények fogalmazódtak meg. Voltak, akik pozitívan értékelték a kezdeményezést, de olyanok is akadtak, akik igencsak ellenezték azt. Aki gyakran jár Dunaszerdahelyen, az  szinte naponta tapasztalhatja, hogy az autómentes világnap miatti útlezárás nélkül is gyakorta alakul ki forgalmi dugó a városban.

A dunaszerdahelyi eseményen  kultúrprogramot is láthattak az érdeklődők.

Hasonló rendezvényt tartottak Somorja városában is.A szervezők célja itt is a fenntartható gyalogos és kerékpáros közlekedés, az egészséges életmód, valamint a környezetvédelem fontosságának népszerűsítése volt.

E napon nemcsak a települések szerveztek különféle eseményeket, hanem megyei szinten is. Nagyszombat Megye Önkormányzata a világnap hetében idén kedvezményes áron kínálta a helyközi járatokra vásárolható bérleteket. A megyei hivatal alkalmazottai közül többen szintén otthon hagyták autójukat, és elektromos rollerrel, vagy épp kerékpárral mentek a munkahelyükre.

További képeink:

Körkép.sk/Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »