Csúnya baleset történt egy budapesti gyógyszergyárban, két ember súlyosan megégett

Csúnya baleset történt egy budapesti gyógyszergyárban, két ember súlyosan megégett

A rendőrség büntetőeljárást indított.

Lobbanás volt hétfő reggel Budapest X. kerületében, az Egis Gyógyszergyárban. A 24.hu értesülése szerint a technológiai gyártás során történt gyors égés. Állítólag a katasztrófavédelem mobillaborja is kiérkezett a Keresztúri úton lévő gyógyszergyárhoz, de veszélyes anyagot nem mutattak ki a mérések során, és tűzoltói beavatkozásra sem volt szükség.

Hírdetés

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője a lap megkeresésére azt közölte, hogy két férfit láttak el a helyszínre érkező mentőegységek, akik súlyos égési sérüléseket szenvedtek. „Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállítottuk” – fogalmazott Győrfi Pál.

Csécsi Soma a, BRFK szóvivője az ügy kapcsán arról tájékoztatta a lapot, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az eset körülményeit. Úgy tudni, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást, ismeretlen tettes ellen.

Az Egis Gyógyszergyár közleményében az olvasható, hogy hétfő reggel a hatóanyaggyártás során használt egyik oldószer meggyulladt, amelynek következtében két személy megsérült. A tüzet az üzem dolgozói azonnal eloltották, veszélyes anyag nem került a környezetbe. Hozzátették: a szakembereik a hatóságokkal együtt vizsgálják a baleset körülményeit.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »