Már járható az út Helembára

Már járható az út Helembára

Ahogy levonul az árhullám a Dunán, megnyugszani látszik Nyitra megye déli részén is vízügyi helyzet. Hétfőn, röviddel dél előtt sikerült átjárhatóvá tenni a Helembára tartó harmadosztályú utat, amely a Duna mellett halad, és amely az egyetlen bekötőút a község felé szlovák oldalról. A település lakói szeptember 18-a óta voltak elvágva a külvilágtól.

Nyitra Megye Önkormányzatának közlése szerint az Érsekújvári járásbeli község jól kezelte és bírta a rendkívüli helyzetet, így fokozatosan visszatérhet minden a normális kerékvágásba.

A Duna péntek délután tetőzött, a hétvége folyamán pedig visszahúzódott a víz a III/1515-ös útról. A Vízgazdálkodási Vállalat munkatársai hétfőn reggel lebontották az árvízvédelmi gátat a vasúti felüljáró alatt, aminek köszönhetően sikerült megvédeni Garamkövesdet.

Ezt követően látott munkához a Regionális Közútkezelő Vállalat.

„A Közútkezelő párkányi munkatársai ellenőrizték és letisztították az utat. Bizonyos szakaszokon a víz kimosta az út szélét, ezeket a következő napokban fel kell majd töltenünk. Továbbra is megfigyeljük majd az utat és javítjuk az esetleges hibákat. A megyei út azonban átjárható és nagyon örülök, hogy a helembai emberek végre fellélegezhetnek. Visszatér a normális kerékvágásba a mindennapi életük. Bravúrosan kezelték a rendkívüli helyzetet”

Hírdetés

közölte Branislav Becík, Nyitra megye elnöke.

Déltől tehát korlátozások nélkül haladhat az említett harmadosztályú úton a közútforgalom, ahogy a 404 448-as számú Párkány-Helemba regionális buszjárat is. Az utóbbi napokban ez a járat csak a Párkány-Garamkövesd útvonalon járt.

„A Helemba és Párkány közti átmeneti forgalmi összeköttetés, melyet a kiválasztott nemzetközi vonatjáratok biztosítottak, már csak hétfőn lesznek elérhetőek”

közölte Jakub Takáč, Nyitra Megye Önkormányzatának kommunikációs részlegéről.

A Magyarországra tartó Ipoly-híd Helembán továbbra is zárva marad.

Körkép.sk/Nyitra Megyei Önkormányzat, sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »