Több mint 100 rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre

Több mint 100 rakétát lőtt ki a Hezbollah Izraelre

Nagyszabású támadást indított Izrael ellen a Hezbollah vasárnap. Az izraeli hadsereg szerint Libanon területéről több mint 100 rakétát lőttek ki, köztük az északi Haifa városában található katonai ipari komplexura.

Izrael északi részén tűzoltók dolgoznak, hogy megfékezzék a támadás által okozott tüzeket – közölték a hatóságok. Az izraeli hadsereg azt is jelezte, hogy a támadások katonai célpontok mellett civil területekre is irányultak, ami még nagyobb eszkalációt jelenthet.

Hírdetés

A mentők az ország északi részén több embert elláttak, akiket valószínűleg rakétadarabok sebesítettek meg. Halálos áldozatokról azonban nem érkeztek jelentések. A Reuters információi szerint a rakéták egy részét Irak területéről indították, de a többségüket a légvédelmi rendszerek megsemmisítették.

Az izraeli hatóságok elrendelték az iskolák és egyéb oktatási intézmények bezárását a Libanonnal határos területeken. A rendelkezés legalább hétfő estig tart. Emellett arra kérték a lakosságot, hogy a térségben korlátozzák a kinti mozgást és a gyülekezést.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »