Ezek voltak idén a legnépszerűbb ételek a balatoni vonatokon

Ezek voltak idén a legnépszerűbb ételek a balatoni vonatokon

A Balaton InterCity vonatokban a nyári szezon ideje alatt, szeptember 15-ig közlekedtek étkezőkocsik, amelyek a korábbi éveknek megfelelően, idén is rendkívül nagy népszerűségnek örvendtek.

A nyári főszezon során napi 16 Balatoni InterCity mellett a Kék Hullám InterCityken is megtalálható volt a fedélzeti utasellátás az északi parton, így összesen 32 járat közlekedett mindennap a Balatonra Utasellátó szolgáltatással – írja közleményében a MÁV. A május közepén elindult fedélzeti vendéglátás napi 8 pár balatoni járaton szolgálta ki az utasokat, ezeken a többnyire már kívülről és belülről is megújult étkezőkocsik közlekedtek. Nemcsak az utaskomfort javult, a járművekbe új konyhatechnikát, modern berendezéseket is szereltek.

A Balaton InterCityken idén nyáron több mint 4900 hot dog, 4000 hamburger és 9400 korsó sör fogyott, amelyek az étkezőkocsik legnépszerűbb termékei közé tartoznak. Ezenkívül a kávé is igen népszerű volt, több mint 8000 csészével fogyott el. Az újonnan bevezetett ételekből a legkedveltebb termék a gyros tál volt, amelyből megközelíthetőleg 1200 adag fogyott, valamint a sokak által kedvelt őszibarack-krémlevesből is több mint 400 tálat szolgáltak fel.

A street food jellegű ételek közül a nachos tálból közel 650 adagot készítettek, amely népszerű volt a hideg italok mellé. A nyári szezonban közel 8000 palack víz és 2500 hideg tea csillapította az utasok szomját. Összességében idén nyáron több mint 66 ezerszer vásároltak az utasok a balatoni Utasellátós járatokon.

Hírdetés

A turisztikai szezon ideje alatt az országban naponta már 124 járat közlekedett valamely Utasellátó-szolgáltatással, köztük bisztró- vagy étkezőkocsi, illetve háló- vagy fekvőhelyes kocsival. Ebből főszezonban napi 32 járat a Balaton partjára. A bisztrókocsi szolgáltatás is nagyon népszerű volt, ezeken a járatokon a közkedvelt ételek a négy ízben kapható lepények, amikből több mint 10 ezer fogyott a tavalyi év során az ország egész terültén.

A Kék Hullám InterCityken több mint 1100 lepényt, valamint 1300 hotdogot készítettek el az Utasellátó munkatársai, emellett a kávé is igen kedveltté vált az utasok körében, ezt bizonyítja, hogy összesen több, mint 5100 alkalommal főztek le kávét az Utasellátó bisztrókocsi kísérői az északi parton – írják.

Június 18-tól szeptember 30-ig közlekedik Dalmácia fővárosába Splitbe az Adria InterCity, amelyen szintén megtalálható az Utasellátó étkezőkocsija. Az egész út során nyitva várja a vendégeket. A járaton a hamburger volt a legnépszerűbb, ebből több mint ezer fogyott el, de a gyrostál és a jalapeno falatok is kelendők voltak. A szomjúságra sem panaszkodhattak út során, hiszen eddig 6400 korsó sör fogyott az utazások alatt.

Turizmus.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »