Mertek nagyot álmodni: jótékonysági kutyás akadályfutás és garázsvásár Kamocsán (GALÉRIA)

Mertek nagyot álmodni: jótékonysági kutyás akadályfutás és garázsvásár Kamocsán (GALÉRIA)

Mertek nagyot álmodni: jótékonysági kutyás akadályfutás és garázsvásár Kamocsán (GALÉRIA) Száz Ildikó2024. 09. 22., v – 11:58 Kamocsa |

Természetkedvelők, a kültéri sportolásban örömüket lelők és az állatbarátok nagy találkozóját tartották szombaton az érsekújvári járásbeli Vág menti Kamocsán. Közösségteremtő szándékkal rendezték meg a kultúrházhoz közeli területen az első jótékonysági kutyás akadályfutást, a Cross Dog Race versenyt.

A nagy kaland ötletadói és megvalósítói a gútai Bagita Eszter és Szabó Gabriella állatbarátok, akik a szeptember 21-i rendezvényükkel a vágsellyei Elkószált Kutyák Polgári Társulás védenceit támogatták. A Vág folyó a verseny tervezett időpontjára kilépett a medréből Kamocsán, és kiáradt az Oázis Kemping területére. A szervezők azonban nem adták fel a küzdelmet, és új terepet szemeltek ki. 

Hírdetés

Lukács Imre, Kamocsa polgármestere mindenben segítő kezet nyújtott a szervezőknek, akikhez az akadálypályák kiépítésekor több lelkes önkéntes csatlakozott. Ugyanezen a helyszínen zajlott a 2. Jótékonysági Garázsvásár, amelynek eredeti helyszíne szintén a kempingben lett volna. A szervezők csapatai végül egyetértettek abban, hogy remek döntésnek bizonyult a két rendezvény közös, egy időben történő megvalósítása, mivel még több látogató érkezett mindkét programra. A kutyás akadályfutásban 26 futó vett részt négylábú versenytársával. Lelkesen, izzadtan és sárosan értek célba, arcukon a győztes mosolyával. Szabó Gabriella elmondta, akadt olyan versenyző, aki helyben, a verseny napján regisztrált. A nézelődők és a szurkolók közül néhányan már most úgy döntöttek, hogy jövőre mindenképpen részt vesznek az akadályfutásban. A szervezők nem titkolt szándéka hagyományt teremteni. 

A vágsellyei Elkószált Kutyás Polgári Társulás önkénteseivel a standjuknál beszélgettünk. Jelenleg ötven sorsára hagyott kutyáról gondoskodnak, etetésük és egészségügyi ellátások nem kis erőfeszítésükbe és rengeteg pénzükbe kerül. Csaknem ugyanennyi testi és lelki gyógyításra szoruló, jobb sorsra érdemes kutyájukat gondozzák ideiglenes befogadók. A vágsellyei állatvédők számára rendkívül sokat jelent, hogy a kutyás akadályfutás szervezői őket támogatták a versenyezőkkel és a szponzorokkal összefogva. Mindez még inkább megerősíti őket a hivatásukban. A 2. Jótékonysági Garázsvásárban gyerekruhák, játékok, kézműves termékek széles választéka várta a látogatókat, nem hiányozhattak a kamocsai füvesasszonyok sem. A helyi önkéntes tűzoltók gyerekprogramokat kínáltak és új tagokat toboroztak, a Trapiti társulás ügyességfejlesztő játékokkal szórakoztatta a látogatókat. Gulyás készült és helyi finomságokat kínáltak a kamocsaiak. 

A kutyusok sem maradtak ki a jóból, az Érsekújvárból érkező Horváth Ágnes standjánál saját sütésű spenótos és répás, zabpelyhes házi falatkákat kínált. A Jamie´s Kitchen ifjú ötletadója elmondta, az egészséges kekszek segítik a kutyák fehérjebevitelét, jobb helyen nem is kínálhatta volna a nyalánkságokat, mint a sportot kedvelők nagy találkozóján. Nagy élmény volt látni a kutyák és a gazdik versenyen való együttműködését.

Németh Béla, a verseny konferansziéja örömmel jelentette be a győzteseket és köszönetet mondott mindazoknak, akik vállalták a megmérettetést, 15 női és 11 férfi versenyző állt szombaton a rajthoz. Első helyezett lett a magyarországi Oroszlányból érkező Zink Tamás és Pedro labrador kutyája. Második helyen végzett az érsekújvári Filip Blaškovič és kecses fekete Kairo keverékkutyája, harmadik lett az ugyancsak érsekújvári Iveta Osúchová és a gazdi minden kívánságát hűségesen teljesítő Ogar kutya. A fődíj művészeti kutyás-gazdik fotók készítése Angelika Havettová jóvoltából, aki a versenyen is fotózta a remek teljesítményt nyújtó versenyezőket. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »