Palesztinok holttesteit gyalázták meg izraeli katonák – videó

Palesztinok holttesteit gyalázták meg izraeli katonák – videó

2024. 09. 22.

Csütörtökön a ciszjordániai Kabátijjá településen három, tűzharcban elesett palesztin ellenálló holttestét rugdosták le a háztetőről „a világ legerkölcsösebbjei”.A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom közleményében hangsúlyozza: a mártírok holttestének meggyalázása is bizonyítja az izraeli megszállás barbár mivoltát és brutalitását – írja az aljazeera. net.

 A megszálló izraeli hadsereg katonái csütörtökön lerugdosták a mélybe három palesztin ellenálló holttestét egy többemeletes épület lapos tetejéről a megszállt Ciszjordánia Dzsenín város melletti Kabátijjá (قباطية) nevű településén – közölte a Kuruc.info.

Amint az a mellékelt videón is látható, a tűzharc közben elesett palesztinok holttestét a tetőre felment megszállók előbb megrugdosták, majd a tető széléről a mélybe taszították.

Később a megszállók buldózerrel szállították ismeretlen helyre a három holttestet. Az Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamász) csütörtöki közleményében hangsúlyozza: a holttestek meggyalázásának bűncselekménye is bizonyítja az izraeli megszállás barbárságát és brutalitását. A mártírok holttestének meggyalázása szörnyű bűncselekmény, amelyet el kell ítélni minden országnak és emberi jogi szervezetnek – áll a Hamász közleményében.

A Reuters csütörtökön azt írta, az aznapi zsidó támadásban hat palesztint öltek meg az izraeli katonák, 18-an pedig megsérültek. A Guardian szerint Izrael hét fegyveres megöléséről számolt be.

Hírdetés

A cionista rezsim hadserege az izraeli katonákról készült videóval kapcsolatban közölte, kivizsgálják az esetet. A zsidó hadsereg rendszerint  a katonái által elkövetett bűntetteket és bűncselekményeket eltusolja.

Az Associated Press (AP) egyik újságírója szemtanúja volt az incidensnek, ahogy az Al-Arabi egyik tudósítója is. Utóbbi a CNN-nek azt nyilatkozta, az érintett házat egy buldózerrel próbálták lerombolni, hogy lehozzák a holttesteket. Miután ez nem sikerült, izraeli katonák mentek fel a tetőre, ahonnan sorra rugdosták le a holttesteket, ezt örökítette meg az AP által megszerzett felvétel is – közölte a Telex.

A cionista  hadsereg a rajtaütésekből való visszavonuláskor általában hátrahagyja az izraeli lövések által megölt palesztinokat, alkalmanként Izraelbe viszi őket. A nemzetközi jog szerint a katonáknak biztosítaniuk kell, hogy a holttestekkel – beleértve az ellenséges harcosokét is – tisztességesen bánjanak.

Shawan Jabarin, az Al-Haq palesztin jogvédő csoport igazgatója szerint a felvételen látható bánásmódot semmi nem indokolja, csak kegyetlenség az izraeliek részéről. Jabarin szerint kétséges, hogy Izrael megfelelően kivizsgálja majd az esetet, a megszálló zsidó hadsereg ugyanis ritkán vonja felelősségre a katonáit. Mustafa Barghouti palesztin politikus a holttestekkel való bánásmódot „barbár tettnek” nevezte, „amely megmutatja a megszálló hadsereg viselkedésének lealacsonyító és brutális mértékét”.

A palesztin külügyminisztérium bűnnek minősítette a cselekményt, amely szerintük jól bemutatja az izraeli hadsereg brutalitását. Azt is közölték, hogy az izraeli hadsereg kidobott három halott embert az épületből, akiket korábban a háztetőn lőttek le, majd egy katonai buldózer vitte el a holttestüket. A Palesztin Nemzeti Kezdeményezés főtitkára az Al Jazeerának azt mondta, hogy a felvételek „teljesen vad és embertelen viselkedést mutattak” – írta meg a VG.hu.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint az izraeli–palesztin háború tavaly október 7-i kitörése óta több mint 700 palesztint ölt meg az izraeli hadsereg Ciszjordániában. A térség északi része a háború kezdete óta a legsúlyosabb erőszakos cselekmények színhelye.

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »