Labdarúgó NB I – Nem bírt egymással az Újpest és a DVTK

Az Újpest hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Diósgyőrrel a labdarúgó  NB I hetedik fordulójának szombati játéknapján.

Ezzel a lila-fehérek veretlenségi sorozata három, a vendégeké pedig négy mérkőzésre nőtt. A DVTK ráadásul gólt sem kapott a legutóbbi négy találkozóján.

7. forduló:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 0-0

Szusza Ferenc Stadion, v: Bognár

sárga lap: Lacoux (25., 78.), Nunes (92.), illetve Edomwonyi (24.), Gera (45+1.), Vallejo (59.), Csorbadszijszkij (75.), Rakonjac (98.)

piros lap: Lacoux (78.)

Hírdetés

Újpest:

Piscitelli – Bese, Nunes, Duarte, Fiola, Tamás (Murcsányi, 74.) – Ljujic, Lacoux, Geiger (Karamoko, 62.) – Brodic, Horváth K.

Diósgyőr:

Sentic – Csorbadzsijszkij, Szatmári, Lund (Bárdos, 73.), Sanicanin – Vallejo – Jurek (Franchu, 63.), Holdampf (Pozeg-Vancas, 87.), Klimovics, Gera – Edomwonyi (Rakonjac, 73.)

Az újpestiek fölényét hozta az első félidő, ám a diósgyőriek remekül védekeztek, így a hazai csapat kevés veszélyt jelentett a kapura, sőt, lövésekig is csak ritkán jutott el. A DVTK energiáit a szoros védekezés látszólag felemésztette, mert kontrakísérleteiben nem volt átütőerő. Így gól nélkül zárult az első 45 perc.

A fordulás után bátrabb játékot vállalt fel a borsodi alakulat, ennek több ígéretes akció és egy-két nagyon komoly helyzet lett az eredménye. Gólt azonban csak kezezés után tudott szerezni a Diósgyőr.

A hazaiak a második játékrészben nem találták a rivális futballjának ellenszerét, ráadásul a 78. percben emberhátrányba kerültek. Ugyanakkor éppen ezután váltak veszélyesebbé, elsősorban Horváth Krisztofer előtt adódtak lehetőségek, de gólt nem tudtak szerezni. A DVTK szintén hajtott a győzelemért és a ráadásban megszerezhette volna a három pontot, ám helyzetét kihagyta, így meg kellett elégednie a döntetlennel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »