Lassú apadás indult, ahol már tetőztek a folyók

Lassú apadás indult, ahol már tetőztek a folyók

A kirendelt vízrajzi szakemberek továbbra is állandó vízhozamméréseket végeznek a Lajta szükségtározó, illetve a Mosoni-Duna területén, míg a geodéták a vízállások rögzítésében segédkeznek – közölték.

magyarnemzet/Havran Zoltán

Már tapasztalható a lassú apadás Mosonmagyaróvárnál, Komáromnál, Esztergomnál, Budapestnél, azoknál a településeknél, ahol már túljutott az árhullám – közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) közleményben az MTI-vel szombaton.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Lajta vízszintje Mosonmagyaróvárnál már pénteken elérte a tetőző vízszintet 286 centiméterrel; szintén aznap tetőzött a Duna Komáromnál 790 centiméterrel, míg Esztergomnál 752 centiméterrel. Budapesten a Duna szombaton, a hajnali órákban tetőzött 830 centiméterrel.

Hírdetés

Az említett településeken a lassú apadás felügyeletére az Éduvizig és a Kdvizig területére átvezényelt szakemberek 24 órás figyelőszolgálatot látnak el – írták.

A kirendelt vízrajzi szakemberek továbbra is állandó vízhozamméréseket végeznek a Lajta szükségtározó, illetve a Mosoni-Duna területén, míg a geodéták a vízállások rögzítésében segédkeznek – közölték.

A tér- és vonalvilágítási szakcsoport a Szentendrei-sziget négy helyszínén lát el szolgálatot.

Az elkövetkező időszak legfontosabb feladata a jelenségek észlelése, nyomon követése a szükséges beavatkozások azonnali megtétele – jelezte közleményében a Kövizig.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »