Orbán Viktor: délután már a Budapest alatti településekre fordíthatjuk minden figyelmünket

A mai napon túl leszünk a Duna tetőzésén Budapesten, délután már a Budapest alatti településekre fordíthatjuk minden figyelmünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az árvízvédelmi operatív törzs szombat reggeli ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök továbbra is azt kérte a védekezést vezetőktől, hogy ne engedjék az alkalmazottak, dolgozók figyelmét lankadni, mert a levonuló árvíz utáni időszakban történik a legtöbb áttörés, baleset, átázás.

Könnyen előfordulhat – tette hozzá, hogy egy-két nap léhaság, lazaság vagy lustaság tönkreteszi az eddigi eredményes védekezés munkáját.

Orbán Viktor szólt arról: pénteken Pilismarótnál megcsúszott a védekezés „gerincét adó töltés„, búvárokat kellett bevetni, akiknek

Hírdetés

16 órás küzdelemben sikerült a víz alatt megerősíteni a megcsúszott töltést, „ezért Pilismarótnál sem lesz baj„.

Vácnál a szennyvízaknák törtek fel a nagy nyomás hatására, de ezt sikerült – ahogy a vizesek mondják – „elfognunk” – ismertette.

A következő időszak kiemelt figyelmet igénylő helyszínei már a Budapest alatti települések – mondta Ercsit, Kisapostagot, Dunaföldvárt és Paksot említve, jelezve, hogy mindenhol 100 százalékos a készültség.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »