Akcióban a közlekedésrendészet

Akcióban  a közlekedésrendészet

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) „biztonságos napok” címen sebesség-ellenőrzést hirdető programjához csatlakozva a Kovászna megyei közlekedésrendészet szeptember 22-ig minden nap fokozottan mérni fogja a forgalomban részt vevő járművek sebességét Háromszék szerte – közölte a Kovászna megyei rendőrség kedden.

Az Európai Bizottság a mai napot halálmentes napként szeretné elkönyvelni, ugyanis, a ROADPOL jelentése szerint Európában naponta átlagosan 70 ember hal meg balesetek következtében, a sérültek száma ennek a többszöröse. Romániában jóval meghaladja a balesetek száma az európai átlagot.

Hírdetés

Az év elejétől Háromszéken 30 súlyos balesetet jegyeztek, ezekben 13-an vesztették életüket és 19-en súlyosan sérültek. A súlyos balesetek okaként 20 százalékban a kerékpárosok szabálytalanságait jelölték meg, 13 százalékban a túlzott sebességgel való közlekedést, 10–10 százalékban a szabálytalan előzést, a fáradtan való vezetést és az előny meg nem adását a gyalogosok számára.

Az utóbbi két napon a háromszéki rendőrök 140 forgalmi jellegű szabálysértést jegyzőkönyveztek, ezek közül 56 bírságot bicikliseknek és elektromos rollereseknek róttak ki. Ugyanakkor felfüggesztettek 4 vezetői jogosítványt és 12 forgalmi engedélyt.

Az akció célja elsősorban a túlzott sebesség veszélyességének tudatosítása, nem a bírságolás, közölte a Kovászna megyei rendőrség, mely kéri a forgalom résztvevőit, tartsák be a közlekedési szabályokat, vezessenek elővigyázatosan, használják a biztonsági övet, alkohol vagy kábítószer hatása alatt ne üljenek volánhoz, tartsák be a biztonságos követési távolságot. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »