Fico támogatja az oktatásüggyel kapcsolatos javaslatokat

Fico támogatja az oktatásüggyel kapcsolatos javaslatokat

Szlovákia számára a fő kihívás a versenyképesség növelése és az elegendő képzett munkaerő – jelentette ki kedden Robert Fico (Smer-SD) kormányfő, miután találkozott Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszterrel. A kormányfő támogatásáról biztosította a tárca számos elképzelését.

figyelmeztetett a kormányfő. Ennek kapcsán kiemelte az oktatásügyi tárca igyekezetét az óvodalátogatással, a középiskolák hálózatának optimalizálásával és az egész életen át tartó tanulással kapcsolatban.

Hozzátette, olyan képzést kell nyújtani, amilyenre szükség van, ezért helyesli a középiskolák optimalizálását. Szerdán (augusztus 21.) kerül a kormány elé több törvényjavaslat, például az óvodák finanszírozásáról szóló, ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy jóval átláthatóbb viszonyokat teremt majd. Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter hozzátette, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) kedden beleegyezett a változtatásokba.

Fico szerint egyre fontosabbá válik az egész életen át tartó tanulás.

Hírdetés

„Meg kell teremtenünk a megfelelő törvényi kereteket az átképzésekhez és továbbképzésekhez, hogy azok is részt vehessenek rajtuk, akiknek felsőfokú végzettségük van és dolgoznak, hogy átképezhessék magukat és lényegesen több információhoz jussanak”

tette hozzá. Elmondta, azt is helyesli, hogy a mobiltelefonokat betiltsák az alapiskolákban.

Azt is hozzátette, nem lehetünk elégedettek az oktatás színvonalával az országban, és az előző években ezen a téren többször gond volt a folytonossággal.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »