Az ukrán elnök szerint az orosz Kurszki régióba való behatolás célja egy ütközőzóna létrehozása

Az ukrán elnök szerint az orosz Kurszki régióba való behatolás célja egy ütközőzóna létrehozása

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap éjszakai beszédében azt mondta, hogy az oroszországi Kurszki régióba történt ukrán behatolással az a cél, hogy létrehozzanak egy ütközőzónát, amivel megakadályozhatják a további orosz támadásokat a határon túlról.

Az ukrán elnök ezzel először fogalmazta meg egyértelműen az augusztus 6-án kezdődő hadművelet célját. Korábban azt mondta, hogy a művelet célja az ukrajnai Szumi megye közösségének megvédése az állandó ágyúzástól.

Hírdetés

Volodimir Zelenszkij beszédében úgy fogalmazott, hogy „most az elsődleges feladat a lehető legtöbb orosz háborús potenciál elpusztítása és a maximális ellentámadási akciók végrehajtása. Ez magában foglalja egy ütközőzóna létrehozását az agresszor területén a Kurszki régióban végzett hadművelet keretében”.

Ukrajna a hétvégén megsemmisített két kulcsfontosságú hidat a Kurszki térségben, amivel részben megszakította az orosz katonai utánpótlási vonalakat. A Mash Telegram-híroldal szerint a támadások következtében csak egy híd maradt sértetlen a térségben, megnehezítve az orosz utánpótlást és az orosz civilek evakuálását.

M1 Híradó


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »