A képmutatás magasiskolája

A ballibek nagyon jól csinálják ezt: ha nem vesztenek éppen, kreálnak maguknak vesztes ügyet.

A képmutatás magasiskolája egyébként ez az ügy: mindenki tudja miről van szó, de egyesek – politikai okokból – úgy tesznek mintha nem értenék mi van.

Pedig elég lenne, ha a legtöbb ember visszaemlékezne saját diákkorára.

Az iskola lényege, amióta létezik ez az intézmény, a kényszer: azaz a társadalom által fontosnak gondolt ismeretek kényszerű átadása a gyerekeknek, hogy aztán azok integrálódni tudjanak, felnőtt korukat elérve, a társadalomba.

Mivel kényszer az egész, így a természetesen szabadságvágyó gyerek igyekszik kibújni alóla. Az iskola pedig ez ellen hat, erre van az egész iskolai rend, az alárendeltség a tanárnak, s minden egyéb hasonló eszköz.

Hírdetés

Az ellenzők mindezt nem veszik tudomásul, s úgy tesznek mintha az iskola azt jelentené, hogy hatalmas tudásvágyú gyerekek alig várják a tanítást, s feszülten figyelik tanáraik szavait, mert életcéljuk a tanulás. Persze akad ilyen diák, de egyrészt ők egy törpe kisebbség, másrészt az ilyen erősen tudásvágyó gyerek se rendelkezik univerzális tudniakarással: akit pl. nagyon érdekel a fizika, azt jelemzően nem érdekli az irodalom. Plusz probléma: a nagyon tudásvágyó gyerekek hajlamosak függetlenül az iskolától tanulni, sokszor többet tudnak a tananyagnál, így egyszerűen unalmas nekik az óra.

Az az érv, hogy „az eszközök tiltása helyett integrálni kéne őket” tehát teljesen hazug. Mintha az órán mobilozó gyerek arra használná a telefonját, hogy éppen utána néz az éppen tanult témának, s nem arra, hogy játsszon és cseteljen tanulás helyett.

A hazugság fokozása is jelen van e témában ballib vitaműsorokban. Ott hazudós megmondóemberek előadják: a Zorbán informatikai analfabétákat akar csinálni a gyerekekből ezzel a tiltással. Mintha úgy lenne bárkiből informatikailag művelt ember, hogy órán tanulás helyett mobilozik!

Természetesen a liberálisok tiltakoznak. Ez azt jelenti: az új szabályozás jó.

A globális liberalizmus régi célja az oktatás lerohasztása. Primitív tantervekkel, áltudományos elméletekkel (pl. „ne magoljon, hanem tanuljon gondolkodni”), nyíltan sátánista rituálékkal (lásd Waldorf és társai). A cél világos: írni-olvasni éppen csak tudó, könnyen irányítható tömeg létrehozása.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »