Duka bíboros a náci olimpiához hasonlította a 2024-es párizsi olimpiát

Duka bíboros a náci olimpiához hasonlította a 2024-es párizsi olimpiát

Az olimpiai sportolókat felhasználták egy új ideológia népszerűsítésére, amely azt állítja, hogy az emberi identitás nem létezik. Ezzel a párizsi olimpia besorakozott az 1936-ban Berlinben és 1980-ban Moszkvában megrendezett olimpiához – írta blogjában Dominik Duka cseh bíboros.

„A sportolókat más célokra használták fel: a nácizmus, a kommunizmus és az új ideológiák népszerűsítésére, amelyek valójában azt mondják nekünk, hogy nincs emberi identitás“ – írta.

„Az olimpia mindig békét hozott. Ezért az említett három olimpia ellentmond ezeknek az elveknek” – magyarázta.

A bíboros a nyári olimpia megnyitójával kapcsolatban is megszólalt. Marie Antoinette kivégzésének jelenetét „színjátéknak” nevezte, Az utolsó vacsora utánzását pedig „az ókor és a kereszténység megcsúfolásaként” minősítette.

„Szerintem az antik korszakra való utalás Dionüszosz bacchanáliájával (tivornya, dorbézolás – szerk. megj.) abszolút megcsúfolása az ókornak, vagyis nem csak a kereszténységnek, mert tudjuk, hogy a sportolók nem szervezhetnek bacchanáliát, ha versenyezni fognak” – magyarázta Duka.

Hírdetés

A bíboros szerint azáltal, hogy a legutóbbi olimpiát a náci és a kommunista játékokkal egy lapra helyezték, megszűnt a béke és a barátság igénye.

„Az a férfi, aki megver egy nőt a bokszsportban, ennek a megerősítése. Kérdem én: hol van az isztambuli egyezmény, hol vannak a védői?” – idézte fel a férfi ökölvívó, Imane Khalif körüli vitát, aki a 66 kilogrammos súlyig női ökölvívásban aranyérmet szerzett.

A végén azonban megköszönte és gratulált a sportolóknak az elért eredményekhez, hozzáálláshoz.

„Először is szeretnék köszönetet mondani a híres szerb teniszezőnek, Novak Djokovicnak, de más politikai, kulturális és szellemi képviselők hozzáállásáért is, akik megértették, hogy bizonyos csoportok visszaéltek az olimpiával, amelyek természetesen nem garantálják a jó oktatást és információszerzést az iskolákban” – jegyezte meg a bíboros.

Idnes.cz, Štandard.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »