Mede Géza: Egy udvar szépségei – Képekkel

Mede Géza: Egy udvar szépségei – Képekkel

Nyitókép: Körkép.sk

Lakásaink-lakhatási lehetőségeink nagymértékben befolyásolják életünket, életkörülményeinket. A legtöbb ember szép körülmények között szeretne lakni, igényeiben, álmaiban elsősorban családi házra vágyik.

Persze ezt ma már viszonylag kevés ember engedheti meg magának, de azok, akik tehetik, igyekeznek úgy építkezni, hogy az eredmény teljesítse az álmaiban, vágyaiban elképzelteket. Akinek ez sikerül, elmondhatja magáról hogy életkörülményei megteremtése szempontjából sikeres, elégedett ember.

A szép, ízléses családi ház fogalma több mindenre kiterjed. Gyakorlati szempontból nagyon fontos a belső kialakítás, nem mindegy, hogy vannak az egyes helyiségeink elrendezve, hány lépcsőfokot kell megtennünk naponta, mennyire zavarjuk egymás köreit, vagy fordítva, mennyire van biztosítva az igényelt magányunk, szabadságunk a családi élet keretein belül.

De nemkevésbé fontos a külső tér, az udvar kialakítása is. Itt a gyakorlati, használhatósági szempontok mellett nagyon fontos a kinézet, mennyire illik bele a környezetébe a családi ház az udvarral, annak fáival, bokraival, virágaival együtt. Elkülönül-e a családi ház az udvartól, vagy fordítva, az udvar kialakítása segít-e a családi ház ízléses kinézetét.

E téren is az elégedettségünk a siker mércéje. Az elégedettség érzése kedves törődést eredményez, nem akarjuk folyton átrendezni házunk belsejét és az udvart is elfogadjuk alapjában véve olyannak, amilyennek az évek során kialakítottuk.

Hírdetés

A bokrokkal, virágokkal végzett munka nagy hozzáértést kíván. A pázsitnak, bokroknak, virágoknak meg kell kapniuk azt a törődést, amit kívánnak. Nyírni, metszeni kell őket, elültetni, kezelni, tápozni és öntözni a virágokat. A ház gazdasszonyától ez mind-mind nagy odafigyelést kíván egész évben.

És persze szeretetet, sok-sok szeretetet.

Mede Géza

Képek: a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »