Kézdivásárhelyi részvétel az Európa-bajnokságon (Cselgáncs)

Kézdivásárhelyi részvétel  az Európa-bajnokságon (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Simon Tege tatamira lépett a június 27–30. között Szófiában megtartott U18-as cselgáncs-Európa-bajnokságon. A céhes városi sportklub tehetsége két mérkőzőst vívott a bolgár fővárosban, egyet megnyert, egyet elveszített.

Összesen 511 résztvevője – 275 fiú és 236 lány – volt 44 országból a tizennyolc év alattiak számára kiírt cselgáncs-Európa-bajnokságnak, amelyet június 27–30. között Szófiában rendeztek. A népes mezőnyben ott volt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Simon Tege is, aki a romániai korosztályos válogatottal vett részt a bolgár erőpróbán.

Hírdetés

A világranglista 28. helyén álló Simon Tege a -50 kilogrammos súlycsoportban lépett tatamira, ahol huszonnyolcadmagával har­colt a dobogóért és az érmekért. Tege első ellenfele az izraeli Eyal Martziano volt, akit simán legyőzött, és ezzel a nyolcaddöntőben folytatta tovább a küzdelmet. Cselgáncsozónk következő ellenlábasa a német Tim Nebenfuehr volt. Háromszéki dzsúdókánk, bár kőkeményen küzdött, sajnos elvesztette a párharcot, ám még a vigaszági továbbjutásban reménykedhetett. A legjobb nyolc között Nebenfuehr azonban kikapott a később bronzmeccset veszítő és ezzel az ötödik helyen végző francia Axel Cuq-tól, így Simon Tege még a vigaszágra sem került be. Nebenfuehr végül Eb-hetedik lett, a kadett Európa-kupa-sorozatban remekelő sportolónk viszont helyezés nélkül zárta első kontinenstornáját.

Eredmény, -50 kg (U18-as Európa-bajnokság, Szó­fia): 1. Bahadir Feyzullayev (azeri), 2. Rostyslav Kostrykin (ukrán), 3. Michael Eldan (izraeli) és Mahammadali Husiyev (azeri). (tif)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »