Bemutatót tartott a füleki Zsákszínház

Bemutatót tartott a füleki Zsákszínház

Bemutatót tartott Füleken az idén 45 éves Zsákszínház, amely Jean Genet Cselédek című darabját vitte színre. A történet szerint két testvérlány úrnőt és cselédet játszik a színpadon, a szobalány öltözteti úrnőjét, hogy az a szeretőjének is tessék, aztán egyszerre kiderül: a madam cseléd, a cseléd is az, és rendszeresen színházat játszanak a Madame távollétében és ruháiban, bemutatják zsarnoki allűrjeit, hisztérikus kitöréseit. Nem mellesleg elhatározzák, hogy megölik.

A kezdet és a vég között azonban a remek szöveget, a kiváló játékot és a rejtélyes jelenetek egész sorát élvezheti a nagyérdemű közönség. Mázik István, rendező, a Zsákszínház vezetője elmondta, rendező és színész számára is kihívást jelentett színpadra vinni ezt a darabot.

Sokat kellett gondolkozni fölötte, hiszen ez egy összetett darab. Egy színész több személyiséget formál meg a színpadon. Egyszer cseléd, egyszer madame, és ehhez bizony kell egy bizonyos színészi eszköztár, amelyhez hozzá lehet nyúlni, amelybe lubickolni tudnak egy kicsikét”

Hírdetés

– nyilatkozta Mázik István.

Mint elmondta, a dráma napjainkban is rendkívül aktuális, hiszen olyan érzéspárokat jelenít meg egyszerre, mint a félelem és az elszántság, a szeretet és a gyűlölet, az alázat és a lázadás. Emellett rámutat azokra a problémákra, amelyeken javítani kellene.

A füleki Zsákszínház előadásában Claire szerepében Tóth Mónikát, Solange szerepében Majoros Tündét, a Madame szerepében Rosenfeld Ilonát láthatta a közönség.

Egyöntetűen vallották, nem volt egyszerű egyszerre több karakter bőrébe bújni, de segítették egymást, közösen csiszolták, finomították a darabot. A Cselédek című drámát a közeljövőben még Füleken, majd Szepsiben, az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon láthatja a közönség.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »