Zelenszkij az ATACMS rakéták orosz területek elleni bevetését követeli az USA-tól

Zelenszkij az ATACMS rakéták orosz területek elleni bevetését követeli az USA-tól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök alig burkoltan Washingtont kritizálta, amiért Joe Biden amerikai elnök megtiltotta Kijevnek, hogy a tőle kapott nagy hatótávolságú ATACMS rakétákat orosz területek ellen vesse be.

Az ukrán elnöknek az elmúlt időszakban már több kritikus megjegyzése is volt az amerikai vezetéssel szemben. A legnagyobb figyelmet talán az a megjegyzése kapta, mikor azt kifogásolta, hogy az újraválasztásán dolgozó Joe Biden amerikai elnök inkább egy Kalifornia kampánykörúton vesz részt, mint hogy elmenjen a hó közepén esedékes svájci „békecsúcsra” – ahol egyébként sem az oroszok, sem a kínaiak nem vesznek majd részt.

Hírdetés

A mostani képlet nagyon hasonló: Zelenszkij köszönetet mondott a kapott fegyverekért, majd azért, hogy a nyugati országok engedélyezték azok használatát orosz területek ellen is, de rögtön után újabb fegyvereket követelt, majd szóvá tette, hogy az USA-nak engedélyeznie kellett volna az ATACMS rakéták bevetését orosz területeken (ezt a korlátozást Washington az eszkaláció veszélye miatt nem oldotta fel).

panaszolta Zelenszkij.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »