Karácsonyi vásár a betléri kastélyban és Csetneken

Karácsonyi vásár a betléri kastélyban és Csetneken

Betlérben, a kastély területén tavaly első ízben rendeztek karácsonyi vásárt. Szerdán pedig az érdeklődők újra élvezhetik itt a karácsonyi hangulatot. Ez lesz a második évfolyam, amely aztán december közepén Csetneken folytatódik.

A Gömöri karácsonyi vásár nevet viselő rendezvényre a GemART, a Gömöri Művészeti Intézmény szervezésében kerül sor, mint arról az intézmény munkatársai a TASR hírügynökségnek beszámoltak. A hagyományokat felelevenítő vásárban mesteremberek, kézművesek sátrai, ételek, frissítők és tematikus, az ünnephez kötődő kísérőprogram várja a látogatókat.

Tavaly a Betlérben megvalósult vásárnak nagy sikere volt.

Az első alkalommal tavaly megrendezett vásárban tíz sátor várta az érdeklődőket, ebből hétben a kézművesek mutathatták be munkáikat.

Hírdetés

„A megnyitón mintegy 3000 ember vett részt, majd naponta 500 körül volt a látogatók száma. A visszhangja nagyon pozitív volt, így elhatároztuk, hogy ezt a kezdeményezést folytatjuk és úgy döntöttünk, hogy Betlérből a vásárt átvisszük Csetnekre, ahol a község egyetértésével a vízi vár területén kapnak helyet a sátrak” – tájékoztattak a rendezvény munkatársai.

A Gömöri karácsonyi vásár, mint rendezvény szerdán indul Betléren. „Idén már harminc sátorban mutatják be és árusítják termékeiket a kézművesek, de lesz ismét betlehem, karácsonyi témájú kiállítás és két olyan pontot is kialakítottunk, ahol ünnepi háttérrel fényképezkedni lehet” – ismertették a szervezők.

Betlérben a karácsonyi rendezvény vasárnapig, december 10-ig tart, 13.00 órától este 19.00 óráig várják a kicsiket és nagyokat. Majd december 15-től Csetneken folytatódik, ahol egészen december 21-ig az ottani vízi vár területe ad helyet a karácsonyi forgatagnak.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk) 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »