Sunak Izraelben: סוֹלִידָרִיוּת

Kimondhatatlanul szörnyű terrorcselekménynek nevezte a Hamász által október 7-én Izraelben elkövetett tömeggyilkosságot Rishi Sunak brit kormányfő csütörtökön, amikor szolidaritási látogatásra Izraelbe érkezett.

"Izraelben vagyok, egy gyászoló országban. Önökkel együtt gyászolok, és Önökkel együtt állok ki a terrorizmus csapása ellen. Ma és mindörökké" – írta Sunak az X-en, hozzátéve a szolidaritás szót héberül.

I am in Israel, a nation in grief.

I grieve with you and stand with you against the evil that is terrorism.

Today, and always.

סוֹלִידָרִיוּת pic.twitter.com/DTcvkkLqdT

— Rishi Sunak (@RishiSunak) October 19, 2023

A brit kormányfő elmondta, hogy el szeretné érni, hogy a segélyek bejussanak a Gázai övezetbe, valamint azt, hogy a térségben rekedt emberek elhagyhassák az övezetet.

Hírdetés

"Minden civil halála tragédia. És túl sok élet veszett már oda a Hamász szörnyű terrorcselekménye után" – mondta még indulása előtt a brit kormányfő.

Az izraeli elnök fogadta Sunakot

Rishi Sunak brit miniszterelnök csütörtökön Izraelben találkozott Jichák Hercog izraeli elnökkel, és megállapodtak arról, hogy a régióban el kell kerülni az erőszak elharapódzását – közölte a brit kormány.

"A miniszterelnök és Hercog elnök hangsúlyozta: elengedhetetlenül szükséges elkerülni az erőszak további terjedését a régióban. Megegyeztek, hogy a folytatják az együttműködést ennek érdekében" – áll a Downing Street közleményében.

Ezen felül arról is megállapodtak, továbbra is dolgozni fognak azon, hogy elérjék a túszként fogva tartott brit állampolgárok elengedését.

Sunak nyomatékosította, hogy az Egyesült Királyság szolidáris Izraellel, és azt is hangsúlyozta, hogy be kell juttatni a humanitárius segítséget Gázába. "Szolidaritást vállalunk Önnel és az izraeli néppel, és kiállunk amellett, hogy Izraelnek joga van megvédenie magát, hogy helyreállítsa a biztonságot, és biztosítsa a túszul ejtett emberek biztonságos visszatérését" – mondta Sunak Hercognak a találkozó televízióban közvetített részén.

"A palesztinok a Hamász tetteinek áldozatai. Fontos, hogy továbbra is megadjuk a hozzáférést a humanitárius segítséghez" – tette hozzá a brit miniszterelnök.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »