Andrej Dankót és Peter Žigát jelölik a parlament alelnöki posztjára

Andrej Dankót és Peter Žigát  jelölik a parlament alelnöki posztjára

Peter Žigát jelöli parlamenti alelnöknek a Hlas-SD – jelentette ki Peter Pellegrini pártelnök a parlamentbe jutott pártok szerdai megbeszélése előtt, melyet Boris Kollár (Sme rodina) távozó házelnök hívott össze.

A találkozón a parlament alakuló ülését készítik elő, és a pártok igyekeznek megállapodni a parlamenti bizottságok elnöki posztjainak elosztásáról.

„Meglátjuk, miben sikerül megállapodni” – mondta Pellegrini.

Hozzátette, egyelőre nincsenek információi Robert Ficónak, a Smer-SD elnökének kedden (október 17.), az elnöki palotában Zuzana Čaputová államfővel folytatott megbeszélésének részleteiről.

Hírdetés

Pellegrini elmondta, pártja egyetért azzal, hogy egy parlamenti alelnöki poszt jár az ellenzéki pártoknak, azok megállapodásán múlik, hogy kit jelölnek.

Hozzátette, az öt parlamenti ellenőrző bizottság elnöki posztjára, valamint két további bizottság élére szintén az ellenzék jelölhet elnököt. Az már korábban eldőlt, hogy a Hlas-SD Pellegrinit jelöli házelnöknek.

– erősítette meg a TASR hírügynökségnek Zuzana Škopcová, a párt szóvivője.

A Smer-SD, a Hlas-SD és az SNS a hét elején koalíciós szerződést írt alá, és megállapodtak, hogy a házelnököt a Hlas-SD jelölheti. Emellett a parlamentnek négy alelnöke van, mindegyik kormánypártnak jut egy poszt, a fennmaradó negyedikre pedig az ellenzék jelölhet alelnököt.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »