Ismét a jászvásáriak nyertek a romániai katolikus papok országos teremfutball-bajnokságán

Ismét a jászvásáriak nyertek a romániai katolikus papok országos teremfutball-bajnokságán

Augusztus 29–31. között Jászvásáron (Iaşi) rendezték meg Calix Sacerdotum elnevezéssel a romániai római katolikus és görögkatolikus papok országos teremfutball-bajnokságát. A hetedjére megszervezett rangadó döntőjében ismét Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye labdarúgó papjai emelhették magasba a kupát.

Augusztus 29-én este Iosif Păuleţ jászvásári megyéspüspök celebrálta a teremfutball-bajnokság megnyitó szentmiséjét a Szent József Római Katolikus Teológiai Intézet kápolnájában. Homíliájában buzdította a jelen lévő futballistákat, hogy jóllehet versenyre gyűltek össze, tekintsék ez alkalmat a személyes kapcsolatok építésének, illetve a fairplay hozzáállásra való példamutatás lehetőségeként.

A vacsora után került sor a csoportok meghatározására. A kihúzott beosztás szerint az A csoportba Jászvásár, Balázsfalva, Kolozsvár és Lugos, a B csoportba Temesvár, Nagyvárad, Máramaros és Bukarest került.

Másnap 10 órakor vette kezdetét a bajnokság csoportmérkőzéses szakasza, amelynek a nyitórúgását Iosif Păuleţ püspök végezte.

A közel száz focista pap a jászvásári sportlíceum tornatermében játszott; a lelátón főként a házigazdák szurkolói sorakoztak, köztük a főpásztor és Petru Sescu jászvásári segédpüspök, illetve egyházmegyés papok és a szeminaristák egy része.

Az első nap végén a csoportmérkőzések után a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye (9 ponttal), a Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye (7 ponttal), a Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye (5 ponttal) és a Bukaresti Római Katolikus Érsekség (6 ponttal) jutott tovább a döntőbe.

Csütörtökön délelőtt zajlottak az elődöntők. Tíz órától a jászvásáriak Bukaresttel fociztak, és nyertek 4–0-ra, utánuk a temesvári egyházmegye játékosai küzdöttek meg a kolozsvári-szamosújvári különítménnyel, ahol szoros eredmény mellett utóbbi győzött (2–3).

Hírdetés

A finálé mérkőzései előtt a másik négy jelen lévő csapat küzdött meg az 5–8. helyekért. A lugosi és máramarosi görögkatolikus egyházmegyék csapatai 5–4, a gyulafehérvár-fogarasi és nagyváradi görögkatolikus egyházmegyék képviselői pedig 0–2 eredményt értek el, így beállítva a tabella utolsó négy helyén a rangsort.

Az elődöntőben alulmaradt csapatok, Bukarest és Temesvár küzdelmében 3–0-s eredmény született, a fináléban pedig a jászvásáriak a kolozsvár-szamosújvári csapatot 3–0-ra győzték le.

A díjátadóra csütörtökön, augusztus 31-én került sor. Iosif Păuleţ jászvásári megyéspüspök a házigazda csapatnak nyújthatta át a jól megérdemelt kupát.

Összeállította: Dénes Gabriella / Romkat.ro

Forrás: Claudiu Bulai / ercis.ro

Fotó: ercis.ro; A jászvásári egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »