Olimpiai nap Nyitrán képeken

Olimpiai nap Nyitrán képeken

A Nyitra Megyei Önkormányzat és a Szlovák Olimpiai és Sportbizottság első alkalommal szervezte meg az olimpiai napot a megyeszékhelyen. A sport népszerűsítése és az olimpiai eszme éltetése került a központba a nagyszabású tömegsportrendezvényen. A megye több, magyarok által lakott településéről is érkeztek résztvevők Nyitrára. 

A nyitrai labdarúgópályán megtartott eseményre a megye számos pontjáról érkeztek érdeklődő és sportkedvelő fiatalok. A rendezvény az olimpiai láng és az olimpiai zászló bevonulásával vette kezdetét. A lángot Anastasia Kuzminová biatlonista olimpiai bajnok tartotta, a zászlót pedig fiatal sportolók vitték.

Az ünnepi megnyitón jelen volt Branislav Becík, Nyitra Megye Önkormányzatának elnöke, valamint Martina Holečková és Csenger Tibor alelnökök. Ugyancsak üdvözölte a sportolókat Anton Siekel, a Szlovák Olimpiai és Sportbizottság elnöke.

Mint a megnyitón is hangsúlyozták: a rendezvényt a közelgő olimpiai nap alkalmából szervezték meg. Az olimpiai nappal az 1894. június 23-én Pierre de Coubertin kezdeményezésére megalakult Nemzetközi Olimpiai Bizottság előtt tisztelegnek. Az említett időpont környékén  országszerte számos helyszínen szerveznek sportot népszerűsítő tömegrendezvényeket.

Hírdetés

A sporteseményen egy nagyobb csapattal jelen volt az ipolysági Szokolyi Alajos Olimpiai Klub. Révész Angelika, a klub vezetőségi tagja bemutatta a klub szerteágazó tevékenységét, mely magába foglalja a fiatalokkal, felnőttekkel és az idősekkel való foglalkozásokat. A nyitóünnepségen az ipolysági nyugdíjasklub mellett működő Borostyán csoport is fellépett.

Mint már írtuk, több helyen szerveznek sportnapokat, Ipolyságon például június 21-én Mozgásban a Főtér címmel rendezik meg az olimpiai eszme jegyében a rendezvényt.

A szerző felvételei.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »