Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Mi, nők ifjúsági program

Ezáltal olyan közösséget kívánnak létrehozni, ahová a résztvevők szívesen visszajárnak, ahol feltöltődnek, fejlődnek és tanulnak. A találkozások során a résztvevők a meghívott szakemberekkel közösen különböző kérdéseket vitatnak meg, mint például a nőket érintő társadalmi elvárások, párkapcsolati kérdések, egészséges életmód, munkavállalás, divat vagy akár szépségápolás. Az első találkozásra ma 17 órától a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán kerül sor. A meghívott vendégek között lesz Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Péter Orsolya, a Cimborák Bábszínház vezetője, dr. Antalka Ágota pszichológus, egyetemi tanár, író. A beszélgetést Popa Anna Mária, az Andrei Mureșanu Színház igazgatója moderálja. A találkozás témája: a nőiességhez fűződő klisék és sztereotípiák, továbbá a női szerepek és az elvárások kezelése.

Színház M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház e heti előadásai a Háromszék Táncstúdióban: szeptember 13-án, kedden 19 órától A lecke (rendező-koreográfus: Arcadie Rusu), 17-én, szombaton Lift (rendező-koreográfus: Fehér Ferenc).

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című kirakat-előadással nyitja az évadot a sepsiszentgyörgyi bábszínház. Az előadás szeptember 16-án, pénteken és 20-án, kedden 20.51-től a Tamási Áron Színháznál tekinthető meg. Szeptember 22-én a székelyudvarhelyi dráMA – VIII. Kortárs Színházi Fesztiválon vesznek részt az előadással.

Zene HEGEDŰ- ÉS ZONGORAHANGVERSENY. Ma 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám) rendkívüli kamarazene-hangversenyen fellép Zerkula György, a Berni Szimfonikus Zenekar első hegedűse és Horváth Edit, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia zongoratanárnője. Műsoron: Ludwig van Beethoven-, Igor Sztravinszkij- és Szergej Prokofjev-művek. Szervezők: Árkosi Kulturális Központ és sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán: kedden 16.30-tól Tomboló blöki (magyarul beszélő), 17 órától Sütimanók (románul beszélő), 18.15-től A csendek karmestere (román filmdráma), 18.30-tól Vortex (román feliratos), 20.45-től Háromezer év vágyakozás (magyarul beszélő), 21 órától Maigret (román feliratos); szerdán 16.30-tól Minyonok: Gru színre lép románul beszélő és 17 órától magyarul beszélő, 18.15-től Dragon Ball Super: Super Hero (román feliratos), 18.45-től Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő), 20.30-tól Miután boldogok leszünk román feliratos és 21 órától magyarul beszélő; csütörtökön: 16.15-től Encanto (magyarul beszélő), 17 órától Sütimanók (románul beszélő), 18.15-től A gyilkos járat (magyarul beszélő), 18.30-tól Ahol a folyami rákok énekelnek román feliratos és 20.30-tól magyarul beszélő, 20.45-től Maigret (román feliratos).

Hírdetés

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai, élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től és 17 órától imaszándékok fogadása, 15 órától Irgalmasság rózsafüzére, 17.15-től Örvendetes rózsafüzér, 18 órától szentmise Búzásbesenyőről, 18.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 22 órától Zsolozsma – kompletórium. Honlap: mariaradio.ro.

Hitvilág ELŐKÉSZÜLET ÉS BÚCSÚ ILLYEFALVÁN. Illyefalván a római katolikus templom búcsúünnepét szeptember 15-én 18 órától tartják a Fájdalmas Szűzanya tiszteletére. Szeptember 13-án, kedden és 14-én, szerdán 18 órától lelkigyakorlatos szentmisével készülnek. A búcsú főcelebránsa és a lelkigyakorlat moderátora P. Bátor Botond hargitafürdői pálos szerzetes lesz. CSALÁDKONFERENCIA. Család, hol vagy? Legyetek egy testvériesebb világ magjai! – Ferenc pápának ezt a családokhoz intézett kérdését, felhívását választották az őszi családkonferencia mottójának, amelyet szep­tember 23. és 25. között szerveznek meg a csíksomlyói Jakab Antal Házban. A konferencia házigazdája ft. Szénégető István családpasztorációs referens, marosvásárhely-remeteszegi plébános lesz, aki Család, hol vagy? Egy testvériesebb világ magjai című előadásával nyitja meg a rendezvényt. Szombaton és vasárnap Vál(t)ságdíj. Fejlődési lehetőségek a családban címmel dr. Homa Ildikó szociális testvér, klinikai szakpszichológus, Képernyőtudatos család címmel Lázár Csilla, a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum alapítója és vezetője, A család missziós szerepe az egyházban és a társadalomban címmel Simó Irma csíkszeredai pszichológus, az Áradat Egyesület vezetője tart előadást. Szeretettel várják a jegyespárokat, házaspárokat, de a családok és a családpasztoráció iránt érdeklődő fiatalokat, családbarát papokat, kispapokat és szerzeteseket is. A programra a csalad.ro honlapon lehet regisztrálni.

12. Brassói Magyar Napok A Brassói Magyar Napok a dél-erdélyi szórványmagyar közösség legnagyobb kulturális rendezvénye. A mai program: 17.30-tól a Reménység Házában irodalmi beszélgetés és könyvbemutató Farkas Wellmann Éva József Attila-díjas költőnővel, közreműködik Orbán Ferenc (az Evilági zenekar alapítója), beszélgetőtárs: Oberczián Géza; 19 órától az Újvárosi Református Egyházközség gyülekezeti termében a Breitenbach Pincészet borainak bemutatója Kiss János borásszal és Borbély Zsolt Attila politológussal, gasztronómiai szerzővel (belépőjegy: 70 lej); 19 órától a Filharmóniában Kostyák Előd-koncert Ruzitska György gordonkára írt művei (belépőjegy: 40 lej); 20.30-tól az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán a Magyar filmudvarban a Külön falka című magyar–szlovák filmdrámát vetítik (12 éven felülieknek ajánlott).

Erdővidéki lakossági fórumok Barót Város Önkormányzata lakossági fórumokat, falugyűléseket szervez Baróton, illetve a hozzá tartozó öt településen. A találkozók e heti tervezett helyszínei és időpontjai: Bibarcfalván szeptember 13-án, kedden 18 órától a kultúrotthonban, Bodoson szeptember 14-én, szerdán 19 órától a kultúrotthonban, Baróton szeptember 15-én, csütörtökön 19 órától a művelődési ház kistermében.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513) gyógyszertár, Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) 9–12 óráig; a Józef Bem utca 2/3/J/1. cím alatti Dent-Art rendelőben (0733 007 002) 12–18 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.

Röviden IVÓVÍZ. Szeptember 13-án, kedden a régi ivóvízvezeték megszüntetése miatt 7–15 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Kézdivásárhelyen a Csernátoni úton levő magánházaknál. Ha a vízszolgáltatási paraméterekben hiányosságok merülnek fel, jelezni lehet 0744 326 104-es vagy a 0267 315 393-as telefonszámon. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Dálnokban, kedden Nagyborosnyón és Kisborosnyón gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. UTCAFELÚJÍTÁS. Sepsiszentgyörgyön ma a Sepsi Út-Építő vállalat elkezdi az úttest és a járdák felújítását a Táncsics Mihály utcában, amelynek során kicserélik az esővíz-elvezető rendszert is. A hatékony munkavégzés érdekében kérik a gépjárművezetőket, hogy ne parkoljanak a jelzett területen.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »