Erős Pistával etettek egy orosz foglyot a magyarul is beszélő kárpátaljai katonák

Erős Pistával etettek egy orosz foglyot a magyarul is beszélő kárpátaljai katonák

Az esetről videó is készült.

A videó a Twitter portálra került fel, amelyen a bejegyzés szerint a 128-as munkácsi rohamdandár egyik kárpátaljai magyar származású katonája is szerepel – írja a 444.hu. A felvételen a katona Erős Pistát ken egy kekszre, majd azt adja a feltehetően orosz fogoly szájába, aki megkötözve látható. „Na, hajrá, próbáld ki! Hátha kimegy belőled az orosz szellem. És végre ember lesz belőled” – mondja az egyik katona magyarul.

АААААААААААА! Закарпатський угорець із 128-ї бригади дає спробувати руснявому полоненому справжній смаколик – ерош пішту. Це той гострий перець що я юзаю у готовці. І це пизда. Кречууууу pic.twitter.com/6fgV1drAST

— 🇺🇦Фанат пішти Бодя🇵🇱 (@Gadzhega) September 4, 2022

Hírdetés

A felvételen ezután a katonatársait lehet hallani, amint azt mondják: „és adjatok neki szalonnát is”, illetve a legvégén azt: „vizet adjatok”. A 444.hu is hangsúlyozta, hogy a videó hitelességét sajnos lehetetlen ellenőrizni, azonban kárpátaljai születésű szakértőjük szerint a felvételen hallható kiejtés, illetve szórend arra utal, hogy az ukránul beszélő katona is kárpátaljai. További tény, hogy a 128-as munkácsi rohamdandárosok között sok a kárpátaljai katona, így a magyar származású is.

 

(444)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »