Egyeki diákok pünkösdi zarándoklata Bosák Nándor püspökkel

Egyeki diákok pünkösdi zarándoklata Bosák Nándor püspökkel

Az egyeki Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói zarándoklaton vettek részt június 6-án, pünkösdhétfőn Mátraverebély-Szentkúton.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által meghirdetett „Egyházi közösségi célú programok 2022. évi támogatása” pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg a zarándoklat, melyen az iskola elsőáldozói majdnem teljes létszámmal részt vettek.

A zarándoklat lelkivezetője Papp László iskolalelkész volt, elkísérte a diákokat Kirilla Pál intézményvezető, a szervező pedagógusok és néhány szülő. A szentmisén részt vett Kálmán József debreceni plébános is.

A búcsújáróhely felé tartva rózsafüzért imádkoztak a gyerekek a buszon és megismerhették a Szentkúton történt csodás gyógyulások történetét. A zarándokhelyen a ferences szerzetesek gyónási lehetőséget biztosítottak, mellyel az elsőáldozók és a felnőttek is éltek.

A szentmisét Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök celebrálta Mária, az Egyház Anyja emléknapján. Prédikációjában rámutatott arra, hogy Mária anyai oltalmának segítségével megnyílik előttünk az ajtó, mely lehetővé teszi számunkra, hogy eljussunk Jézushoz.

Hírdetés

A szentmise után körmeneten vettek részt a zarándokok, majd imádkoztak a kegytemplomban, a kegyszobor előtt.

Az út során a természet értékeivel, a környezet adottságaival, szépségével is megismerkedtek a gyerekek, többek között a Tisza-tavon csónakázva.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: PlebaniaTeam

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »