Egy litván miniszter szerint a Nyugat érdekében Putyint el kell távolítani a hatalomból

Egy litván miniszter szerint a Nyugat érdekében Putyint el kell távolítani a hatalomból

Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter közölte, hogy a Nyugat és szövetségesei érdekében Putyin el kell távolítani a hatalomból, szerinte ez az egyetlen út a védekezésre Moszkva fenyegetései ellen.

Landsbergis az AP hírügynökségnek adott interjújában említést tett Putyin kijelentéseiről, amelyek a győzelem napján hangoztak el. A miniszter úgy értékelte, hogy az orosz elnök „nem volt túl lelkes”, és rámutatott a jelen lévő tábornokok komor arcára és más jelekre is, amelyek az ukrajnai „speciális művelet” kudarcára utalnak.

Hírdetés

Mindennek ellenére Landsbergis szerint Putyin veszélyes lehet, és a védekezés egyetlen módja, ha eltávolítják őt Oroszország éléről és a hatalomból.

A miniszter közölte, hogy amíg ez a rendszer lesz hatalmon Oroszországban addig a környező országok nem lesznek biztonságban. Landsbergis hangsúlyozta, hogy így magát a rendszert kell megállítani.

Hozzátette, hogy Litvánia örül a támogatásnak, amelyet a NATO- szövetségesektől kap, de a balti országokkal a június végi találkozón kérni fogják a légi és tengeri védekezés megerősítését, valamint a NATO-csapatok hosszú távú kihelyezését.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »