Több mint ötven áldozata volt a közép-kínai házomlásnak

Több mint ötven áldozata volt a közép-kínai házomlásnak

Befejezték a mentési munkálatokat a közép-kínai Hunan tartomány fővárosában, Csangsában egy héttel ezelőtt összeomlott épület romjainál, a balesetben 53 ember veszítette életét – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség pénteken.

A romok közül tíz túlélőt mentettek ki az egy héten át tartó mentési munkálatok során, melyekhez egyebek mellet drónokat és kereső kutyákat is segítségül hívtak.

Hírdetés

A Global Times című kínai lap internetes kiadásában egy csütörtökön megjelent cikk szerint a kilencedikként kimentett, 21 éves nő, akit 88 óra után szabadítottak ki a romok alól, jó fizikai és lelki állapotban volt a mentést követően. A túlélő elmondta: a baleset idején az épület negyedik emeletén tartózkodott, és ágyban feküdt. Szerencséjére a bedőlt falak háromszöget formáztak a feje fölött, túlélését részben ennek, részben pedig annak tulajdonította, hogy gondosan beosztotta a nála lévő, fél kancsónyi vizet, és takarójába burkolózva igyekezett szinten tartani testhőmérsékletét.

Kínában gyakoriak a különböző, az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek. Tavaly júliusban egy szálloda omlott össze a kelet-kínai Szucsouban. Abban a balesetben 17 ember veszítette életét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »