Mariupol védői a világ vezetőit kérlelik, hogy mentsék ki őket

Mariupol védői a világ vezetőit kérlelik, hogy mentsék ki őket

Szerhij Volina őrnagy, a Mariupolban harcoló 36. ukrán tengerészgyalogos dandárparancsnoka videóüzenettel fordult a világ vezetőihez, amelyet a The Washington Post osztott meg. A védők parancsnoka azt kérte, hogy mentsék ki őket a városból.

Az őrnagy azt mondta: lehet, hogy ez az utolsó üzenet, amelyet küldeni tudnak, mert a város néhány napon vagy akár néhány órán belül is eleshet.

Az ellenségnek tízszer akkora ereje van, irányítják a légteret, és tüzérségi eszközökből, harckocsikból is sokkal több van nekik – sorolta, hozzátéve, hogy a városban már csak az Azovsztal acélgyárat és környékét irányítják a védők, ahol sebesült katonák és civilek is vannak velük.

Hírdetés

Arra kérjük a világ vezetőit, hogy segítsenek nekünk. Azt kérjük, hogy mentsenek ki és szállítsanak minket egy harmadik országba – fogalmazott a videóüzenetben Szerhij Volina.

Az oroszok nemrég – helyi idő szerint – délután 2-ig adtak ultimátumot a mariupoli védőknek, hogy adják meg magukat.Szerhij Volina a The Washington Postnak nyilatkozva azt is közölte, hogy a megadás nem opció, ezt semmiképp nem fogják megtenni.

Major Serhiy Volyna of the 36th Separate Marine Brigade, whose soldiers have been holding out in the Azovstal Iron and Steel Works against a Russian force that vastly outnumbers them, tells The Post he will not surrender. https://t.co/DW48aDGvag

— The Washington Post (@washingtonpost) April 20, 2022

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »