EU-tisztviselők tartottak házkutatást a Gazprom németországi irodáiban

Az Európai Unió (EU) tisztviselői házkutatást tartottak az orosz Gazprom földgázkitermelő vállalat németországi irodáiban, azt vizsgálva, hogy van-e szerepe az orosz gázóriásnak a kontinensen rekordokba szökött árakban – számolt be a Bloomberg. Az EU azt sejti, hogy a Gazprom magatartása okozta a gázárak megugrását és súlyosbította a régió energiaszűkösségét.

Európa energiaválsággal küzd már több mint egy éve, és erre még rátett egy lapáttal, hogy a Gazprom is korlátozta a szállításait. A Nemzetközi Energiaügynökség vezetője az év elején Oroszországot tette felelőssé az energiaválságért.

Hírdetés

Kadri Simson energiaügyi biztos még a hónap elején jelentette be az Európai Parlamentnek, hogy a régió elindított egy versenyellenes magatartással kapcsolatos vizsgálatot az orosz vállalattal szemben.

Oroszország egyébként többször is kijelentette, hogy nem hibáztatható az európai gázárak emelkedéséért. A Gazprom közölte, hogy teljes mértékben eleget tesz a vevői kéréseinek, amit az európai közműszolgáltatók is megerősítettek.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »