Ádám és Styles is bemutatkozhat a magyar válogatottban

Ádám és Styles is bemutatkozhat a magyar válogatottban

Ádám Martin, Baráth Péter, Callum Styles és Szappanos Péter is szerepel a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn kihirdetett keretében a szerbek és az északírek elleni felkészülési mérkőzésre.

Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztató keretében hozta nyilvánosságra a 24 behívott játékos névsorát: ott vak köztük a paksi Ádám Martin, a Debrecen húszéves védekező középpályása, Baráth Péter, valamint az angol másodosztályú Barnsleyban szereplő, magyar felmenőkkel rendelkező Callum Styles is meghívót kapott az olasz szakvezetőtől. Rajtuk kívül még egy újonc szerepel a keretben: a kapus Szappanos Péter.

Kleinheisler László személyes okok miatt nem állhat most a nemzeti együttes rendelkezésére, ezért is kapott meghívót Baráth, akit tavaly óta figyelünk. Rendszeresen játszik a Debrecenben, amelyben csapata egyik legjobbja” – kezdte az újoncok beválogatásának indoklását Rossi – Ádám Martin 24 forduló alatt 23 gólt szerzett, nem tudom, ilyenre mikor volt legutóbb példa a magyar bajnokságban, de az én időszakomban biztosan nemˮ.

Rossi a ballábas, védekező középpályásként és szárnyvédőként is bevethető, a pontrúgásoknál kifejezetten veszélyes Callum Styles kapcsán arról beszélt, köszönettel tartozik az MLSZ-nek, hogy a futballista immár hivatalosan is bevethetővé vált a válogatottban. A 21 éves Styles magyar nagyanyja révén lehetett a magyar nemzeti csapat tagja. Idén alapembernek számít a Championshipben kiesés ellen küzdő Barnsley-ban, ahol 33 mérkőzésen két gólt szerzett, fiatal kora ellenére pedig már 94 angol másodosztályú mérkőzés van a lábában.

Hírdetés

A válogatott behívó regenerálhatja őket, újratöltheti a tankot. A válogatott különösen fontos lesz nekik, hogy újra önbizalmat szerezzenek. Ha kihagyom Nego Loicot és Fiola Attilát, az megadta volna a kegyelemdöféstˮ – mondta az NB I-ben sorozatban hét vereségnél tartó MOL Fehérvár FC két játékosáról

Rossi szót ejtett Szalai Ádám klubváltásáról is: szerinte így folyamatosan játszik a középcsatár, ami még akkor is előnyös a futballistának és a válogatottnak is, ha a svájci FC Basel nem Bundesliga-színvonalú bajnokságban szerepel.

A lehető legtöbbet szeretnénk kihozni ebből a két találkozóból. Azt kértük a szövetségtől, hogy neves ellenfelek legyenek. Szerbiával már találkoztunk a Nemzetek Ligája előző kiírásában, de azóta sokat javult, például Portugáliát megelőzve kijutott a világbajnokságra. Embert próbáló teszt lesz, egyúttal jó felkészülés a Nemzetek Ligájára, ahol nem akármilyen összecsapások várnak ránk. Ha csak rágondolok a júniusban előttük álló négy meccsre, libabőrös leszekˮ – utalt Rossi arra, hogy az NL élvonalában az Európa-bajnok olasz, az Eb-második angol, valamint a német csapat lesz a magyarok ellenfele.

A magyar válogatott barátságos mérkőzésen jövő csütörtökön Szerbiát fogadja a Puskás Arénában, majd öt nappal később Belfastban lép pályára Észak-Írország ellen.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »